Aprozarul lui Cioloș, sămânța Hipermarketului european

0
100

Zeci de ore am încercat să deslușesc noima mesajului pe care partidul lui Cioloș, adică PLUS, a încercat să-l transmită alegătorilor români, prin intermediul stimatei domnișoare Oana Bogdan, un fel de creier cenușiu al partidului, o somitate în materie de psihologie, un filosof în adevărata putere a cuvântului. Inițial, chiar am crezut că Dacian Cioloș va încerca să aplaneze scandalul, declarând că opiniile acesteia nu fac parte din doctrina partidului pe care l-a ales drept vehicul al promovării sale pe scena politicii europene, Când colo, ce să vezi, Cioloș chiar a lăudat-o, a ridicat-o în slăvi! Haideți să recapitulăm: Oana Bogdan, vorbind în numele partidului lui Cioloș, spune că proprietatea privată trebuie desființată, că oamenii trebuie să trăiască în devălmășie, să fie egali, să nu plătească impozite și taxe, nici măcar să nu își mai cumpere mașini, pentru că un individ care are mașină se consideră superior celor care nu au. În mintea ei, ar trebui să ne întoarcem la vremea când toți bipezii din lumea asta erau egali, când tot ceea ce oferea natura putea fi folosit de către oricine, fără ca cineva să pretindă că are un drept de proprietate asupra a ceva!
Chiar nu am priceput ce vrea să însemne această aiureală, până când mi-au revenit în minte niște idei filosofice, cică filosofice, provenind exact din Franța! Nu le căutați pe Google, pentru că nu le veți mai găsi, au fost șterse, nu mai rămân, ca documente ale istoriei, consemnate pe foaie, pe pagini de print, aduse la pieire tocmai pentru ca să nu rămână! În paranteză fie spus, tocmai acesta este motivul pentru care se dorește dispariția printului, documentele acestuia rămân, nu pot fi șterse cu un simplu „Click”. Nu uitați că pe Cioloș îl cheamă în primul rând Julien, iar nevasta lui este franțuzoaică! Ce vrea acest Julien? Pur și simplu, dându-i credit acestei Oana, care încă nu știu dacă este subordonata sau șefa lui, pe linie europeană, Julien nu vrea, nici mai mult nici mai puțin, decât acea nivelare a oamenilor pe care o promovau din greu comuniștii, iar astăzi o promovează capitaliștii, sub denumirea de mondializare?
Nu cumva niște amărâți chiar cred că, indiferent de statutul lor, au dreptul la viață, iar STATUL le oferă această șansă?
Am scris până mi s-a făcut lehamite des­pre manipularea vulgului, despre instaurarea puterii străzii asupra tuturor instituțiilor sta­tului, cu încurajarea președintelui: „Nu Parlamentul, nu Guvernul, nu Curtea Constitu­- țională a României reprezintă România, ci voi, cei din stradă ”.
Ca să închei: nu este decât un nou episod al serialului „Cum să-i prostim pe proști? „Cum să-i facem să creadă că un stat puternic înseamnă un stat care asigură supușilor săi supravițuirea, pigmentată, din când, cu parfum de speranță într-o viață mai bună? Iar acest stat puternic, în viziunea lui Macron, ar fi un superstat european! România a fost folosită, ani la rând, de către Merkel și acoliții săi ca poligon de încercare, acum, prin intermediul lui Cioloș, este folosită din nou! Românii sunt considerați, și acum, niște cobai, niște amărâți care pot fi manipulați prin exacerbarea dorinței de supraviețuire. Din păcate, așa și este. Din fericire, niciun amărât nu va vota, este mult prea comod, el știe că are doar drepturi, nu și obli­gații. Iar drepturile îi vor fi acordate, cu mare larghețe, de către oricare dintre tabere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.