Arădean urmărit internaţional, prins la Nădlac

0
290

Un tânăr din Arad care intenționa să iasă din țară, a fost reținut la frontieră, întrucât pe numele acestuia era emis un mandat de arestare. Totodată, și un bărbat din Timiș a fost oprit la frontiera arădeană, fiind dat în urmărire internațională. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile austriece şi germane pentru executarea unor pedepse privative de libertate.

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., în jurul orei 07.20 în Punctul de Trecere a frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român P.G., în vârstă de 28 de ani, având domiciliul în judeţul Arad.

În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile austriece, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

În seara zilei de 26 februarie a.c., în jurul orei 20.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român B.A., în vârstă de 38 de ani, domiciliat în judeţul Timiş.

La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile germane, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Persoanele în cauză au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a declarant Filip-Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.