Există locuri de muncă în România unde salariul de bază e 8.000 de lei, primii angajații fiind cooptați în Mioveni, însă este nevoie de mână de lucru în toată țara. Primești și un apartament, iar condițiile sunt ca în Germania sau Franța.

Au refuzat Suedia pentru România

La spitalul din Mioveni, în ultimele şase luni, au fost angajați 16 medici. Numărul este unul mare, în contextul încare cele mai multe spitale din România se confruntă cu lipsa medicilor.

Astfel, cei mai mulți dintre noii specialiști spun că au fost convinși de dotări și de faptul că pot comunica cu cei din echipele lor. Au lăsat în urmă centre universitare și s-au dus la Mioveni, unde autoritățile le-au pus la dispoziție chiar și apartamente.

Mihai și Andreea Hodorog se numără printre primii medici veniți la Spitalul Mioveni. Aceștia s-au mutat de la Craiova în Argeș exact când erau convinși că vor pleca să lucreze în Suedia. Începuseră chiar să înveţe limba, după care s-au gândit că, înainte de a lua deciza finală, să meargă și la Mioveni. Vizita spitalului i-a convins să rămână.

„Credeţi-mă că am avut pacienţi care au venit în perioada concediilor, care lucrează în Germania, în Franţa şi ne-au spus sinceri că spitalul acesta arată mult mai bine decât cele în care au fost ei când au avut nevoie în afară. Noi nu ne plănuim să plecăm într-un viitor apropiat. Nouă ne place aici”, spune Mihai Hodorog, medic, conform obsrvatornews.ro.

A rămas la Mioveni, în dauna Angliei

„Plecarea dintr-un centru universitar într-un spital mai mic poate fi uneori o tranziţie dificilă. E complicat, însă lucrurile au fost făcute mai uşoare aici, aşa cum vă spuneam, de colectiv”, crede Andreea Hodorog, medic.

La spitalul Mioveni, departamentul de Urgențe este condusă acum de un medic tânăr. Alin Radu are 33 de ani și este din Argeș. Credea că va lucra în Anglia, după care a dat curs ofertei primită de la Mioveni. A venit alături de alți cinci colegi și îi mai urmează, din ianuarie, încă doi rezidenți, conform playtech.ro.

Astfel, 15 locuinţe de serviciu au fost puse la dispoziţia medicilor de autorităţile locale, iar salariile de bază sunt în jur de 8.000 de lei. „Ne-am mai dori încă un medic cardiolog şi un neurolog. Avem 250 de paturi, 180 de paturi contractabile pe care luăm bani de la Casa de Asigurări”, spune Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni.

Spitalul nu este unul de urgență însă, în prezent, doi medici de la Mioveni ajută cu gărzi Spitalul de Urgență Pitești, cel mai mare din Argeș.

Recomandările redacției