Autorizație parafată pentru o parte din centura ocolitoare de la Chișineu Criș

0
667

Arădenii care locuiesc în zona transfrontalieră au parte de vești bune: președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a semnat autorizația de construire pentru drumul județean Socodor – Nădab, proiect finanțat din finanțare europeană transfrontalieră. Lungimea drumului care se va realiza, practic, din fundație, este de 5 kilometri. Acesta va fi o parte a șoselei de centură care va scoate parțial traficul greu din orașul Chișineu Criș.

,,Acest tronson de drum va scurta distanța dintre Socodor și Nădab cu 4 kilometri. Va scurta legătura dintre orașul Chișineu Criș, DN 79 și punctul de trecere a frontierei de la Vărșand. Modernizarea acestui tronson este cu atât mai necesară cu cât localitatea Nădab dispune de o importantă zonă industrială. Noi, Consiliul Județean, realizăm din fonduri europene această parte a șoselei de centură, dar ar fi de dorit ca Guvernul României să contribuie măcar la cealaltă parte și să putem realiza un inel în jurul orașului Chișineu Criș”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De reamintit că, CJA a câștigat, pentru modernizarea drumurilor județene transfrontaliere, toată suma alocată pentru opt județe, pentru drumuri transfrontaliere.Tot din bani europeni se va reabilita DJ 709B Curtici – Macea – Sânmartin, va moderniza DJ709B Sânmartin – Socodor. Centura ocolitoare a orașului Curtici se va construi în același proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.