Avion prăbușit la scurt timp după decolare – 188 de pasageri se aflau la bord

0
532

Cel puţin 188 de persoane se aflau la bordul avionului Boeing 737 MAX 8 al companiei Lion Air, care s-a prăbuşit luni aproape imediat după ce a decolat din Jakarta, au informat mai mulţi oficiali indonezieni.

Epava avionului a fost găsită în apropierea locului în care avionul companiei Lion Air a pierdut contactul cu turnul de control.

Nu ştim încă dacă există supravieţuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma”, a declarat Muhmmad Syaugi, şeful agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare.

Aeronava care s-a prăbuşit în Indonezia a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent-director.

Avionul companiei Lion Air, care s-a prăbuşit în ocean la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent, care însă a fost rezolvată în conformitate cu procedurile, a declarat directorul general al firmei, relatează agenţia Reuters.

Avionul a zburat anterior de la Denpasar la Cengkareng (Jakarta). A fost raportată o problemă tehnică, dar care a fost rezolvată în conformitate cu procedurile”, a declarat Edward Sirait, directorul companiei, fără să precizeze natura problemei.

Conform autorităţilor, echipele de căutare au găsit o serie de resturi, inclusiv veste de salvare şi bucăţi de telefoane, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, în apropiere de ultima locaţie cunoscută a avionului.

Resturi, inclusiv scaune, despre care se cred că provin de la avionul prăbuşit, au fost descoperite şi în apropierea unui platforme petroliere din Marea Java, a declarat un oficial al companiei de energie Pertamina.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.