Bilanțul catastrofei miniere din Brazilia a crescut la 99 de morți.

0
524

 

Cel mai recent bilanţ al catastrofei miniere produse vineri la Brumadinho, în sud-estul Braziliei, indică 99 de persoane decedate şi 259 dispărute, după ce miercuri au fost recuperate alte cadavre din marea de noroi provocată de ruperea barajului, au comunicat autorităţile, potrivit AFP şi dpa, relatează Agerpres.

Miercuri, în a şasea zi de căutări, au fost mobilizaţi 320 de pompieri, a declarat Flavio Godinho, locotenent-colonel în Apărarea civilă din statul Minas Gerais, care coordonează operaţiunile de căutare. Acestea au fost perturbate miercuri de ploaia căzută în cursul după-amiezii. Potrivit echipelor de salvare, şansele de a mai fi găsiţi supravieţuitori sunt foarte reduse. Sâmbătă a fost ultima zi când o persoană a fost extrasă în viaţă din stratul de noroi. Conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, 400 de agenţi au fost desfăşuraţi în zona Brumadinho pentru evitarea jafurilor.

Barajul ridicat în apropierea oraşului Brumadinho s-a rupt vineri, un şuvoi de noroi de reziduuri miniere inundând drumurile şi locuinţele din zonă. Cele mai multe victime se găsesc în sediul administrativ al companiei miniere Vale. Gigantul minier brazilian a promis că va acorda despăgubiri voluntare de 100.000 de reali (27.000 de dolari) familiilor victimelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.