Bilete de tratament pentru pensionari și asigurați: val de locuri disponibile la prima serie

0
483

Pensionarii, precum și salariații din anumite unități arădene vor avea la dispoziție 18 serii de trimitere pentru tratament balnear, în acest acest an, prin Casa Județeană de Pensii. Sute de bilete tratament sunt puse la bătaie de CJP Arad în 2019, în diferite stațiuni. Fie că suferă de afecțiuni reumatice, boli neurologice sau degenerative, cei mai mulți vârstnici suferinzi vor reuși să prindă sigur bilete pentru sejururi la tratament, într-o perioadă din an.

Cei interesați de bilete trebuie să știe că, prima serie incepe în data de 18 martie 2019, iar urmatoarea serie pe 4 aprilie. Prima serie are deja termen limită.

„Casa Judeţenă de Pensii Arad demarează activitarea de tratament balnear  prin Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Munca «TBRCM» SA, având unic acționar Casa Națională de Pensii Publice, prin repartizarea biletelor de tratament în staţiunile în care CNPP deține complexe balneare  proprii.

În anul 2019 prin unitatile de tratament balnear, proprietatea CNPP, vor fi repartizate bilete de tratament în 18 serii  de trimitere, durata unei sejur fiind de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile“, a susținut Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad.

Informații despre criterii

Biletele de tratament de care pot beneficia pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, începând cu seria din 18 martie 2019 sunt pentru următoatele stațiuni: Moneasa, 1 Mai, Buziaş, Geoagiu, Covasna și Olănești.

Repartiția locurilor la tratament balnear în complexe aparținând unor operatori economici privați se va face după atribuirea contractelor pe care aceștia le vor încheia cu Casa Națională de Pensii Publice. Date despre acestea vor fi comunicate ulterior.

Cei interesați trebuie să știe că, în cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

„Persoanele interesate sunt așteptate în zilele următoare să depună cereri. Pentru prima serie timpul este foarte scurt, pentru că așa ne-au fost și nouă repartizate biletele. Avem la dispoziție doar câteva zile să atribuim 181 de bilete de tratament. Problema nu este că nu există cerere, ci că și persoanele interesate au nevoie de ceva timp să reușească să își ia recomandarea de la medici“, a mai precizat Mihaela Vasil.

Criteriile de eliberare a biletelor de tratament sunt publicate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Arad şi pe cel al CNPP Bucureşti.

De menționat că, potrivit legislației, biletele gratuite pentru care nu este necesară asigurarea unei contribuții sunt împărţite pe serii şi staţiuni, pensionarilor de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de medicul expert de asigurări sociale, veteranilor de război, salariaţilor care lucrează în zona I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarilor de indemnizaţii, precum şi persoanelor adulte cu handicap.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad din str. Voluntarilor, nr. 2/A, camera 2, la telefon 0257 281 345, interior 102.

Cererile se pot depune la sediul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.