Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a demarat o campania de informare a tinerilor din sistemul de protecție specială și a mamelor minore, în legătură cu drepturile și opțiunile pe care le au odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată „Pășește informat și încrezător spre viitor!”. Prima prezentare a avut loc la Arad, organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, iar la întâlnire au participat peste 200 de persoane – tineri, asistenți sociale, membri ai ONG-urilor, reprezentanți ai DGASPC. Întâlnirea a fost coordonată de Erika Stark, directorul Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad și au fost prezenți Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, Anca Minodora Costin-Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Toth Csaba, prefectul județului Arad și deputatul Farago Peter.
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a adresat un mesaj principalilor beneficiari ai acestui program, tinerii instituționalizați : „Vă spun în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad ceea ce îi spun și copilului meu, care este de vârsta voastră: nu puteți să faceți trecerea aceasta, de la o etapă la alta, fără să munciți, fără să aveți un obiectiv fixat, fără să fiți mereu bine informați, fără să aveți o meserie care să vă aducă satisfacție și bineînțeles fără să vă cunoașteți drepturile și mai ales responsabilitățile pe care le aveți. Viața este dură și trebuie să fiți foarte serioși în ceea ce faceți, să munciți mult pentru a reuși să vă faceți un rost. Vă doresc mult succes în această nouă etapă a vieții voastre!”
La rândul ei, Anca Minodora Costin-Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a completat: „Cei care ați fost astăzi invitați la întâlnirea noastră sunteți tineri care în curând vor împlini 18 ani. Este vârsta la care foarte mulți credeți că se întâmplă miracole. Eu vă spun că miracolele se întâmplă numai dacă munciți pentru ele. Când te culci într-o seară cu 17 ani și te trezești a doua zi cu 18 ani, te aștepți să se fi întâmplat ceva. Vei fi același, doar că vei avea pe lângă frumusețea tinereții și responsabilitatea vârstei consederată de adult începând cu acel moment. Sistemul de protecție vă oferă drepturi, doar că drepturile vin la pachet cu obligațiile. Și noi funcționăm acum ca adulți, și copiii pe care îi avem acasă funcționează la fel. Ministerul Familiei a inițiat această campanie de informare pentru voi, iar calendarele sunt stabilite de Direcțiile din județele țării. Ca sfaturi, eu încurajez să vă continuați educația, să vă completați studiile și, de asemenea, să fiți atenți la ce alegeri faceți, la modelele pe care le urmați, la sfătuitorii pe care îi ascultați și la anturajul pe care îl aveți”.
Erika Stark, directoarea Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în această frumoasă și delicată muncă de asistență socială, asistenților sociali, dar și „colegilor din ONG-uri, care au avut curajul de a se implica în serviciile de asistență socială. Cred că în domeniul nostru funcționează cel mai bine parteneriatele publice-private. De asemenea, doresc să subliniez că eu și domnul președinte Iustin Cionca suntem «părinții» celor mai mulți dintre copii, în calitate de reprezentanți legali ai acestora”.
Cefacem cu psihopatii narcisiti teribiliști din cadrul fundației bna Humanitas?