secretara_CVUnii plătesc sute de lei unor profesionişti în recrutare care să le scrie CV-urile ca la carte, iar alţii îşi trimit “cartea de vizită” către angajatori fără a-şi da seama că de fapt există greşeli dramatice pe care candidaţii nu le pot sesiza.

Prea stufos

Este de preferat ca CV-ul să nu fie structurat pe mai mult de o pagină, mai ales dacă nu ai foarte multă experienţă. În cazul profilurilor foarte experimentate, CV-ul pe mai multe pagini este acceptat, dar informaţiile prezentate trebuie să aducă un plus de valoare candidaturii.

Este haotic

CV-ul este un document ierarhizat şi structurat în rubrici. Pentru a facilita citirea CV-ului, încearcă să structurezi informaţiile în aceeaşi manieră în toate rubricile. Aşezarea în pagină într-o manieră armonioasă şi aerată facilitează citirea CV-ului şi prezintă o primă impresie pozitivă.

Repetiţiile

Redactarea CV-ului necesită o muncă de reflexie, mai ales în alegerea cuvintelor. Încearcă să diversifici frazele şi verbele în prezentare.

Fraze prea lungi

Încearcă să foloseşti fraze scurte, în care să prezinţi cele mai importante aspecte. Există anumite realizări care nu aduc nici un atu candidaturii tale şi pe care nu trebuie să te axezi. Calitatea trebuie să primeze în faţa cantităţii!

Greşeli gramaticale

Citeşte de mai multe ori CV-ul pentru a depista omisiunile de literă, semnele de punctuaţie sau, mai grav, greşelile gramaticale, care sunt de neiertat în faţa angajatorului.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției