Cele mai ciudate clădiri din lume

0
200

Mai mult sau mai puţin cu­noscute, zeci de construcţii ciudate prind formă în marile orașe ale lumii. Printre ele, se re­găsește una și la București, scrie incredibilia.ro.
Casa cu susul în jos. Acest exemplu de artă abstractă este situat în Szymbark, Polonia. Totul în legătură cu această casă este cu susul în jos. Chiar și în interior, mobila este montată pe tavan.
Casa care dansează din Praga a fost construită de arhitectul ceh Vlado Milunic. A fost proiectată în 1992, iar în 1996 era finalizată.
Casa bezea
Casa Mila din Barcelona este una dintre capodoperele arhitectului Antoni Gaudi și a fost construită între 1905 și 1907.
Casele cubice din Olanda au fost pro­iectate de Piet Blom. Practic, aceste case sunt niște cuburi plasate în diferite unghiuri pe piloni în formă hexagonală.
Sediul Uniunii Arhitecţilor din Ro­mâ­nia. Una dintre cele mai ciudate clădiri din Europa se află chiar în Bucu­reşti. Se­diul Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) este o clă­dire ultra modernă construită din oţel şi sticlă care se înalţă semeaţă din mij­locul unei case vechi aflate în ruină.
Casa strâmbă se află în localitatea Sopot (Polonia) și a fost construită în 2004. Are aproximativ 4.000 de metri pătrați și face parte dintr-un centru comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.