Fină şi mătăsoasă, această şarlotă de ciocolată e tot ceea ce ai nevoie când îţi doreşti un dulce special. Plăcere pură în fiecare linguriţă.

Ingrediente:
– un l lapte
– 220 g zahăr
– 150 g ciocolată
– 50 g cacao
– 120 g făină
– 30 g unt
– o esenţă de rom

Mod de preparare:
Combini într-un bol făina, cacaua şi zahărul. Torni laptele în fir subţire, ames­­tecând cu un tel pară, să nu se formeze cocoloaşe. Pui vasul pe foc mediu, ames­­tecând constant. După ce compoziţia dă în clocot, reduci focul şi fierbi 6-7 mi­nute. La final, pui esenţa de rom, untul, ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până ce compoziţia devine omogenă.
O torni în cupe sau forme individu­ale, le laşi la răcorit, apoi le ţii la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Recomandările redacției