Am discutat în numerele precedente despre diferite ghene ce au devenit celebre. Din nefericire, celebritatea orașului nostru continuă să se construiască „pe spatele“ gunoaielor.

Este foarte adevărat că în ultima perioadă parcă se mai mișcă ceva prin oraș. Toate drumurile principale, circulate și foarte aglomerate au fost sparte și s-au demarat diferite lucrări. Rezultatul final sperăm că ne va surprinde pe toți plăcut.

Până atunci însă, uneori din vina cetățenilor, altă dată din vina firmelor ce se ocupă cu salubritatea, prin Arad se găsesc o mulțime de gunoaie, oriunde și peste tot.

Dacă există o stradă principală care să aibă o pubelă, regula de aur este ca aceasta să dea pe afară sau, de ce nu, să fie înconjurată de saltele, cartoane sau mobilier.

 

Sursă foto: Vocea Străzii Arad România

Sursă foto: Vocea Străzii Arad România

 

Desigur, acest lucru nu se datorează unui singur vinovat, dar soluții ar exista dacă cineva și-ar face puțin timp pentru rezolvarea problemei. Pentru început, un lucru bun ar fi să se pună la dispoziția arădenilor mai multe pubele din moment ce cele pe care le avem deja sunt mereu pline. Astfel, dacă lucrurile ar continua în aceeași măsură chiar și cu pubele care n-ar mai ajunge să se umple, atunci s-ar vedea că există și alți vinovați, exact ca și în situația de față.

Cât despre arădeni, aceștia ar putea să încerce cel puțin să pună gunoiul care nu mai încape în pubelă, lângă, în saci menajeri sau pungi care să nu le permită să se împrăștie. Cu siguranță că e mai simplu să arunci pur si simplu ce ai în mână, în pubelă, dar gunoi peste gunoi se adună și așa ajunge din nou o cantitate semnificativă pe jos.

Din păcate, problema este și că de foarte multe ori pubele suficiente există dar, dintr-un motiv sau altul, acestea rămân goale pe jumătate și gunoiul este pus exact lângă, pe jos. Același lucru se întâmplă și în cazul de față unde o pubelă dă pe afară și celelalte două par neatinse.

Normal că este foarte frumos atunci când arădenii țin cont cu sfințenie de semnificația fiecărei pubele, ajutând astfel la reciclare, dar în acest caz, asta nu ajută prea mult. Saci plini puși lângă pubele, cutii din carton și alte resturi, toate înghesuite într-o singură pubelă în timp ce celelalte așteaptă să fie folosite.

Recomandările redacției