După cum bine se ştie, Liviu Pleşoianu a acuzat-o, mai mult sau mai puţin voalat, pe Viorica Dăncilă, că a căzut la înţelegere cu Statul Paralel. Fostul contracandidat al lui Dăncilă la şefia PSD a spus că este anormal şi inexplicabil ca aceasta, care a tunat şi a fulgerat împotriva structurilor oculte, să vină acum să declare, într-o emisiune televizată, că nu ştie dacă Statul Paralel există sau nu. Mai mult, Pleşoianu a vorbit despre decizii pe care Dăncilă le primeşte în plic de la Sistem şi le pune în aplicare, fără să consulte partidul. Este drept, la congres, în discursul său îndelung aplaudat, Pleşoianu nu a mai reluat acuzaţiile. Întrebarea care se pune: există adevăr în cele spuse de Pleşoianu, a căzut sau nu a căzut la pace Dăncilă cu Iohannis şi Sistemul? Indicii în acest sens nu putem spune că nu au existat, primul fiind acela că, încă înainte de condamnarea definitivă a lui Dragnea, Dăncilă a anunţat că va vota referendumul lui Iohannis. Iar după referendum, adică după ce Dragnea a fost săltat şi dus la puşcărie, a declarat solemn că rezultatele
referendumului trebuie implementate de urgenţă, pentru că aşa vrea poporul şi aşa este democratic. Totodată, a jurat că nimeni nu se va mai atinge de legile justiţiei, că PSD nu va mai încerca să facă legi pentru salvarea unor persoane.
Curată muniţie forte pentru Iohannis, care are prilejul să apese până la podea pedala luptei anticorupţie, principala şi, de fapt, singura sa temă electorală, vehiculată cu sârg atât în ţară cât şi la cancelariile europene. Oricât de mult s-ar preface Dăncilă că încearcă să dreagă busuiocul, să se laude faţă de şefii europeni că ea nu este ca şi Dragnea şi că, sub conducerea ei, lupta împotriva corupţiei nu va încetini, PSD nu câştigă absolut nimic, ci, dimpotrivă, pierde, dând impresia de capitulare necondiţionată. O capitulare care ar fi dovada deciziei Vioricăi Dăncilă, de comun acord cu susţinătorii ei, de a coabita cu Klaus Iohannis şi cu Sistemul şi de a-i netezi actualului preşedinte calea spre al doilea mandat.
Vom avea răspunsul în momentul în care se va decide candidatul PSD pentru prezidenţiale. Indiscutabil, varianta lui Ponta, agreată şi de Tăriceanu, candidat comun al PSD, ALDE şi Pro România, este cea mai bună, dar Viorica Dăncilă nu prea dă semne că ar fi dispusă la aşa ceva. Mai mult, se zvoneşte că a comandat un sondaj separat de cel iniţial pentru desemnarea celui mai potrivit candidat, iar sondajul paralel ar arăta că ea este favorita. Este limpede că, dacă Viorica Dăncilă decide să candideze, din start atât ALDE cât şi Pro România vor refuza să o susţină aşa că vor avea fie candidaţi proprii, fie un candidat comun al celor două partide. Lucru care, fără urmă de îndoială, ar duce la un tur doi între Iohannis şi candidatul USR, indiferent că acesta se va numi Cioloş sau Barna.Tot atât de limpede ar fi faptul că Dăncilă a făcut tot posibilul ca Iohannis să câştige, asigurându-i continuitatea guvernării PSD până la alegerile parlamentare de anul viitor.
 

Recomandările redacției