Compania de Apă începe o serie de lucrări de reabilitare pe apă-canal, în municipiu

0
96

lucrariCompania de Apă a dat start unor noi lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în municipiu, lucrări din Masterplanul pe apă – canal. De săptămâna aceasta va intra în reabilitare conducta de apă şi conducta de canalizare pe străzile 1 Decembrie 1918 şi Decebal din centru şi conducta de apă pe strada Ghioceilor din Cartierul Bujac. Lucrările de pe străzile din Centru se vor desfăşura până la jumătatea lunii septembrie 2014, fiind executate în trei etape. Etapa I va cuprinde lucrări de reabilitare arteră apă pe strada 1 Decembrie 1981. Astfel, traficul pe strada 1 Decembrie 1918, tronson Bulevard Revoluţiei – Decebal – A. D. Xenopol, între B-dul Revoluţiei şi insula de la intersecţia străzii A. D. Xenopol cu B-dul Decebal, va fi întrerupt total în perioada 4 iunie – 3 iulie 2014. Circulaţia se va desfăşura normal în zonă, exceptând cele două străzi care vor fi închise. Pe perioada execuţiei etapei 1 va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia Străzii A.D. Xenopol cu B-dul. Decebal în locul actualei insule, care va reglementa circulatia în zonă pentru etapa II. Circulaţia se va desfăşura normal în zonă, în afara celor două străzi care vor fi închise. Pe perioada execuţiei etapei I va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzii A.D. Xenopol cu Bulevardul. Decebal în locul actualei insule, care va reglementa circulatia în zonă, pentru etapa II.

În cea de a II-a etapă sunt cuprinse lucrări de reabilitare apă şi conductă de canalizare pe Bulveradul Decebal: tronson A.D. Xenopol – 1 Decembrie 1918. Pe acest tronson, traficul va fi suspendat din 4 iulie şi până pe 4 august. Începând cu această etapă circulaţia se va face pe strada General Ion Dragalina care va avea sens dublu, până la intersecţia cu Strada Unirii.

Lucrările se încheie în toamnă

În etapa III se vor derula lucrări de reabilitare a arterei de apă şi conductei de canalizare pe Bulevardul. Decebal: tronson 1 Decembrie 1918 – Nicolae Bălcescu. Traficul de pe acest tronson va fi întrerupt în totalitate, în intervalul 4 august 2014 – 15 septembrie 2014. Strada A. D. Xenopol va fi redată traficului odată cu finalizarea Etapei I, iar circulaţia pe B-dul. 1 Decembrie 1918 va fi deschisă în urma finalizării etapei II.

În ceea ce priveşte Cartierul Bujac, aici va avea loc o lucrare de reabilitare a conductei de apă pe o lungime de aproximativ 700 metri, ce se va desfăşura pe spaţiul verde de pe strada Ghioceilor, tronson cuprins între strada Bucureşti şi strada Oborului. Lucrările vor începe în aceste zile şi se vor întinde pe o perioadă de aproximativ o lună de zile.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” are o valoare de peste 520 de milioane de lei, din care, 76,48 la sută constituie fonduri europene. Compania de Apă cofinanţează mega-proiectul cu 10 la sută din valoarea totală, printr-un credit garantat de Consiliul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.