Consilierii municipali au votat pentru amenajarea unei zone de agrement pe strada Mărului

0
162

Consilierii Locali Municipali s-au reunit ieri într-o ședință publică ordinară, având de discutat un număr de 32 de puncte. Dacă lumea se aștepta la dezbateri aprige, aceștia au fost lăsați dezamăgiți, inclusiv noi, pentru că ședința a mers cum nu se putea mai bine. Acest lucru s-a datorat poate și lipsei primarului Gheorghe Falcă și unor consilieri mai aprinși ai PSD-ului.
Singurul consilier care a luat cuvântul în repetate rânduri a fost consilierul independent Marin Lupaș, care a dorit să ceară informații suplimentare la anumite proiecte, printre care primul proiect, cel referitor la studiul de fezabilitate „Revitalizare a zonei strada Mărului și amenajare ca zonă de agrement”. Chiar dacă nu i s-a oferit informațiile dorite, legate de faptul că pe acest teren s-a mai vrut să fie reamenajat și în alte dăți, acest lucru nu l-a oprit din a vota cu „pentru” acest punct. Și astfel, consilierii locali arădeni au fost în unanimitate de acord cu proiectul de revitalizare a zonei strada Mărului.
Acest proiect prevede o suprafaţă de teren neproductiv de aproape 282.000 mp, din municipiu, se va transforma într-o zonă de agrement cu terenuri de sport, hobby, parcuri copii, terenuri pentru pescuit, picnic/grătar, alei, piste biciclete, parcuri chinologice, utilități și spații verzi în procent de 90% din totalul suprafeței amenajate. Lucrările se estimează a se ridica la aproape 4 milioane de euro.
Lucrările de amenajare a zonei strada Mărului ar putea începe în vara anului viitor cu demolarea construcțiilor existente, urmate de lucrări de amenajare a terenului şi a lacurilor din zonă, amenajarea pontoanelor pentru pescuit, a aleilor pietonale şi senzoriale, a pistelor de biciclete şi a spațiilor verzi.
Această lucrare se vrea a se face din bani europeni în mare măsură, iar durata proiectului se va întinde pe 2 ani de zile.
Toate celelelalate proiecte au mers ca unse, toate fiind aprobate de consilieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.