Corneliu Popi Morodan a fost întotdeauna la înălțime în ceea ce privește proiectele pe care le-a făcut pentru comuna sa, Ghioroc. Munca sa, și a echipei pe care o conduce, se poate vedea prin felul cum s-a dezvoltat comuna de la an la an.
Felicitările care vin din partea Consiliului Județean, reprezentat de președintele Iustin Cionca, dar mai ales din partea comunității pe care o păstorește, îl fac pe edilul șef să fie și mai puternic și mai implicat în elaborarea proiectelor de dezvoltare a comunei Ghioroc.
Îți este mai mare dragul să porți o discuție și să auzi cu ce rezultate s-a întors primarul Corneliu Popi Morodan de la București, după un cutreierat de două zile pe la ministere și agenții. Dar, iată, cu zâmbete și cu bucurie ne spune: „Proiectul nostru pe PNRR C10, în ceea ce privește energia sediului primăriei a fost aprobat. Am și semnat contractul, urmând să facem studiu de fezabilitate, proiectarea și obținerea avizelor pentru autorizația de construire. Acest proiect va avea finanțare nerambursabilă din fonduri europene. Deci vor fi instalate panouri solare pe acoperișul primăriei, care ne vor aduce numai beneficii.
Am rezolvat un proiect privind construirea unui centru de colectare cu aport voluntar pentru deșeuri, altele decât gunoi menajer. A fost aprobat și am semnat contractul de finanțare. Urmează să întocmim documentația tehnică, proiectul tehnic și să obținem avizele necesare. Urmează de asemenea emiterea autorizațiilor de construire, după toate acestea dăm drumul la licitație. Eu zic că anul viitor vom avea construită această platformă.
Suntem avansați cu proiectul în ceea ce privește construirea Căminului Cultural în Ghioroc. Este o construcție între dispensar și școală, finanțarea fiind de la Compania Națională de Investiții.
Am finalizat documentațiile și va urma să redepunem tot la Compania Națională de Investiții și proiectul care prevede construirea unui bazin de înot. Avem toată documentația, iar sala de sport, cu tribună de 180 de locuri, are totul pregătit pentru începerea lucrărilor.
Am lăsat la sfârșit cele două proiecte de asfaltare depuse pe Programul Anghel Saligny. Chiar am trecut pe strada ce poartă numele marelui inginer constructor și academician moldovean. Avem toate documentele, așteptăm semnarea contractelor de finanțare și îi putem da drumul la licitație.
Vreau să vă spun că la aceste proiecte muncim din anul 2018, iar în anul 2020 le-am câștigat. Programul pe care l-am câștigat a fost însă anulat, datorită sumelor foarte mari pe care era greu să le suporte Guvernul României. Acum, pe noul program așteptăm doar semnarea contractelor de finanțare“.