ambulaProtestele angajaților de la Ambulanță împotriva regimului tiranic impus de managerul Roberto Schill au mari șanse să rămână nesoluționate. Vineri a fost ultima zi în care inspectorii din cadrul Corpului de Control al ministrului Sănătății au verificat la sânge activitatea depusă de Schill în ultimii ani de zile. Controlul a început de luni, iar inspectorii au luat vineri drumul Capitalei, urmând ca în termen de zece zile să facă publice rezultatele raportului. Din informațiile pe care le deținem însă până în acest moment situația pare una avantajoasă pentru Schill, care se pare că stă destul de bine la capitolul documente. Singura sa problemă pare să o reprezinte capacitatea sa de a relaționa cu angajații, lucru puțin probabil că va fi suficient pentru demiterea sa.

În jur de 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Arad s-au adunat în ziua de 21 august în curtea instituţiei pentru a cere demisia directorului Roberto Schill. Protestatarii sunt nemulţumiţi de regimul autoritar al managerului, pe care îl consideră dictatorial şi abuziv. „Este o refulare a umilinţelor îndurate în cei opt ani de zile de conducere. Cerem demisia de îndată a directorului Roberto Schill şi a directorului economic Delia Lăpuşcă. În cei opt ani de zile, datorită conducerii defectuoase şi abuzive, peste o sută de persoane au părăsit Serviciul de Ambulanţă. Dacă nu se va schimba această conducere suntem decişi să ne depunem demisiile în bloc“, a declarat Mircea Bencecan, liderul protestatarilor.

Contestatarii au mai cerut în scrisoarea înaintată conducerii Ministerului Sănătăţii „schimbarea de îndată a echipei manageriale alcătuită din dr. Roberto Schill, împreună cu ec. Delia Lăpuşcă, din calitatea de director economic deoarece am ajuns la capătul puterilor şi al răbdărilor. Suntem epuizaţi fizic, psihic şi financiar datorită politicii manageriale defectuoase şi abuzive a dr. Roberto Schill. Suntem disperaţi şi epuizaţi de acest director dictatorial, care ne supraveghează într-un sistem tip penitenciar. Atitudinea sa inspiră teamă şi tensiune psihică, ducând în cele din urmă la decimarea capitalului uman. Oamenii sunt constrânşi, hărţuiţi şi ameninţaţi de către acest director, din cauza căruia în cei opt ani de zile de mandat peste o sută de oameni au părăsit Serviciul“.

Numărul angajaților sătui de atitudinea actualului director a crescut însă foarte mult, depășind jumătate din efectivul Serviciului Județean de Ambulanță Arad. De la 30 s-a ajuns ca peste o sută de angajați să semneze scrisoarea de protest redactată săptămâna trecută și transmisă conducerii Ministerului Sănătății. Mai mult, o bună parte dintre aceștia, aproximativ 60, au protestat vineri în curtea instituției, cerând Ministerului Sănătății deblocarea posturilor și amenințând că își vor da demisiile în bloc dacă nu le sunt satisfăcute cererile și dacă actuala conducere nu va fi demisă.

Recomandările redacției