fila1

Dirijorul corului

 

Ziua de astăzi, 16 octombrie, marchează debutul celui mai important eveniment muzical al sezonului – Festivalul Toamna Muzicală Arădeană, primul eveniment din seria celor propuse publicului meloman de către Filarmonica de Stat Arad fiind unul de excepţie: versiunea semiscenică a operei Madama Butterfly, de Giacomo Puccini.

La pupitru se va afla maestrul italian Roberto Salvalaio, cel care se declară foarte mulțumit de rezultatul efortului depus de corul și orchestra Filarmonicii arădene: „Madama Butterfly este o operă complexă, de mare actualitate, și care reprezintă o probă de forță, de mare dificultate pentru orchestră. Sunt bucuros că am reușit, într-un timp atât de scurt, să ajungem la rezultatul dorit. Mă bucură foarte mult și buna colaborare pe care am avut-o cu toți cei implicați în acest proiect, un rol important deținându-l și cel care a realizat concepția scenică, regizorul Nicolae Mihai Brânzeu”. – mărturisește Roberto Salvalaio.

Chiar dacă nu face parte din programul Toamnei Muzicale Arădene, și seara de duminică, 19 octombrie, va fi, la rândul său, una cu totul și cu totul specială, întrucât va fi dedicată aniversării a 60 de ani de activitate a Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad. Prilej de mare sărbătoare, evenimentul va fi marcat de o lucrare monumentală care emoționează oricând public și interpreți, deopotrivă: Carmina Burana, de Carl Orff, bagheta dirijorală aparținându-i maestrului Dorin Frandeș, în timp ce Robert Daniel Rădoiașfila va fi dirijorul Corului Academic arădean și al Corului Voci de primăvară al Liceului de Artă Sabin Drăgoi din Arad.

„Acum când sărbătorim a 60-a stagiune de când Corul Academic face parte integrantă din viața muzical-culturală arădeană, se cuvine a aduce mulțumiri atât artiștilor lirici ai Filarmonicii, cei care prin dăruire și talent, pe parcursul celor șase decenii, au demonstrat cu fiecare apariție scenică nivelul demn de un ansamblu profesionist, cât și publicului nostru drag și fidel, cel care dă sens continuării tradiției artei lirice pe una dintre cele mai frumoase scene ale Europei, cea a Palatului Cultural. Tuturor, interpreți și spectatori deopotrivă, la ceas aniversar, le urez cât mai multe momente încărcate de bucurie și emoție prilejuită de întâlnirea cu muzica corală“, ne-a declarat dr. Robert Daniel Rădoiaş, dirijorul Corului Academic al Aradului.

Recomandările redacției