În ultima perioadă, Sebișul – orășelul de pe Criș, a simțit mai multe modernizări în diferite domenii, iar toate acestea se datorează în primul rând tânărului primar Cristian Feieș. Un edil plin de energie și ambiție, competent și profesionist, care beneficiază și de un colectiv puternic pe care îl are alături. Ne referim aici la viceprimarul Marius Turnea și Consiliul Local.
Obsedat de perfecționare, primarul Cristian Feieș mă întreabă de fiecare dată, atunci când ne întâlnim, ce părere îmi face orășelul Sebiș și cum este perceput din afară, ce ar mai trebui făcut?
Se vede, fără să mai vorbim noi câte s-au efectuat în mandatul dumnealui, cu ochiul liber, iar realizările sunt nenumărate. Chiar în momentul documentării am găsit firme lucrând în oraș. Ne-am deplasat împreună la locul unde se lucra de zor la amenajarea pistei de biciclete, asfaltarea unui tronson la intrarea în Sebiș dinspre Bârsa, dar și la construirea unui bloc, precum și la noul corp al Spitalului Sebiș. Am văzut amenajat un trotuar cu pavele în lungime de 300 de metri, dar astfel de lucrări sunt mai multe în oraș.
Iată ce ne spune edilul șef: „Sunt foarte mulțumit de cei care lucrează în orășelul meu și mă refer la infrastructură în primul rând. Vreau să vă spun că am avut o convorbire cu patronul Inteco Holding privind asfaltarea unei porțiuni din pista de biciclete și am primit un răspuns tranșant: «Mâine îți asfaltez tronsonul acela și concentrez toate forțele pentru amenajarea pistei de biciclete»“.
Sărbătoarea sebișenilor
„De Rusalii vom avea sărbătoarea noastră, a sebișenilor, care se va organiza pe parcursul a trei zile, în luna iunie, în 2, 3 și 4 ale lunii. Așadar, ziua sebișenilor va fi organizată de sfânta sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh (Rusalii).
Am omis ceva: am primit aparatură medicală și ne apropiem de finalizarea lucrărilor la spital“, ne-a declarat primarul Feieș.
Alături de spital
Directorul spitalului din Sebiș, doctorul Cristian Sârb, ne-a declarat că „domnul primar este trup și suflet alături de noi, de spital. Ori de câte ori am avut nevoie de ceva, m-am dus la domnul primar și o dată nu a spus «să vedem», ci am fost ajutat prompt“.
Orașele din România cu șomaj ZERO: Chișineu-Criș și Sebiș!
Oraşul Sebiş a ajuns la şomaj zero şi are disponibile sute de locuri de muncă, iar în ultimii ani bugetul oraşului a crescut de la 6 milioane de lei la 52 milioane de lei, în principal datorită fondurilor europene atrase, dar şi a activităţilor economice existente în oraş.
O firmă la trei locuitori
„Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, a declarat edilul.
În acest context, oraşul nu poate acoperi necesarul de forţă de muncă. „În general, firmele de la noi sunt mici, cu un număr mic de angajaţi. Cel mai mare angajator este o fabrică de mobilă, cu 200 de salariaţi. În total, în Sebiş avem 2.000 de salariaţi, din care 1.500 în sistemul privat şi 500 în sistemul public. Totuşi, avem un excedent de sute de locuri de muncă disponibile, care nu pot fi ocupate pentru că în zonă nu avem suficientă forţă de muncă”, a spus primarul.
Printre investiţiile private existente la Sebiş se numără un parc fotovoltaic construit pe 40 de hectare, care produce 15 MW/h. „Există interes pentru extinderea cu încă 60 de hectare a acestui parc, la o putere instalată de 60 MW/h”, a declarat primarul.
„Primarul a pus Sebişul pe harta fondurilor europene şi a marilor proiecte naţionale“
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că în judeţ mai există un singur oraş cu şomaj zero, respectiv Chişineu-Criş.
„Chişineu-Criş profită de poziţia geografică, la graniţa cu Ungaria, dar Sebişul este aflat la poale de munte, izolat. Primarul a pus Sebişul pe harta fondurilor europene şi a marilor proiecte naţionale. În mandatul lui Cristian Feieş, Sebişul a depus pe Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny proiecte pe toate cele trei axe deschise: extinderea reţelei de apă, aproximativ 5 milioane euro, modernizarea reţelei de canalizare, aproximativ 7 milioane euro, infrastructură rutieră de aproximativ 3 milioane euro şi se doreşte un proiect pentru reţeaua de gaz, de 2 milioane euro”, a declarat Cionca.
in primul rand as dori sa i-mi cer scuze pentru interventie sunt nascut in zona dar domiciliez in Spania de 18 ani si ma doare faptul ca multi edili din zona spun ca au realizari dar ce este mai important lasa deoparte si se complac sa fie laudati dar am doar 3 intrebari
1CE CANTITATE DE RADIATII DE URANIU CONTINE APA CARE SPUNE DOMNUL PRIMAR CA AR FI POTABILA
2 CUM VEDE EDILUL REALIZAREASPATIILOR DE PARCARE IN ZONA HOTEL SPITAL PRINARIE SI PIATA
3 CUM VEDE DOMNUL EDIL SITUATIA AI FERATE INSPRE ARAD SI BRAD
Ar mai fi si altele referitoare la canalizari curatarea vai Moneasa care trece prin oras si care este plina de deseuri si sticle