Mulți oameni în această perioadă răcesc. Acest fapt se datorează faptului că dimineața și seara temperaturile sunt foarte scăzute, iar în unele zile temperaturile cresc destul de mult. Acest mediu favorizează virușii și alte bacterii. Mulți oameni încearcă să se trateze cu diferite medicamente, sau chiar antibiotice. De multe ori aceste antibiotice devin, dăunătoare pentru corp. Atunci când folosim anumite antibiotice fără prescripție medicală, putem dezvolta imunitate asupra lor, iar când avem nevoie de ele nu își mai fac efectul.

De obicei răcesc toamna, cred că din cauza temperaturii care variază foarte mult. Ziua e destul de cald și mă îmbrac mai subțire, iar seara se lasă răcoarea. Cred că din cauza asta slăbește și imunitatea, din cauza variaților de temperatură. Ca să mă feresc de răceli consum multe lichide, în mod special ceaiuri. Îmi place să adaug lămâie, conține vitamina C care ajută la creșterea e imunității“, a declarat Bianca în vârstă de 23 ani.

Toamna sunt foarte mulți viruși în aer. Băiețelul meu e foarte sensibil și aproape în fiecare toamnă răcește. Încerc să îl învăț de mic cum să își crească imunitatea. Sistemul imunitar slăbește toamna și primăvara. Toți oamenii ar trebui să știe cum să se protejeze de răceli și viruși. Este bine să consumăm lichide și alimente bogate în vitamine în mod special citrice, ele conțin foarte multă vitamina C. Această vitamină ne ajută mult în prevenirea răcelii“, a relatat Ioana, în vârstă de 34 ani.

Când mă prinde răceala consum aspirină, consider că ajută cel mai mult. Evit antibioticele, le consum doar dacă nu mai există altă opțiune. Nu îmi place să merg la medic, îmi place să mă tratez singură. Eu știu ce medicamente trebuie să iau. Și medicii au rolul lor, dar o răceală poate să fie tratată și acasă. Doar dacă e un virus, atunci trebuie să mergem la medic pentru a ne prescrie un tratament corespunzător“, a povestit Florica, în vârstă de 68 ani.

Recomandările redacției