După cea mai bună clasare din istoria clubului (locul 4 în ediția 2018-2019), Gloria Lunca Teuz Cermei o ia, oarecum, de la capăt cu un nou staff tehnic și foarte mulți jucători noi. O întreagă posibilă formulă de start a pierdut gruparea din Țara Sămădăilor, respectiv Rareș Deta (revenit la UTA), Michel Vlad, Victor Prună, Darius Dolga, Norbert Polgar (Lipova), Angelo Iuga, Victor Gârlea, Valeriu Mager (Pecica), Alex Capătă (CSM Slatina), Alex Sabău (ACS Ghiroda) și Norbert Varga (Curtci).
„Supraviețuitorii” sunt: Stănilă, Nistor, Ciubotariu, Mihuța, Vezan, Gruiescu, Matiș și Bulza, lângă care au mai apărut, deocamdată, șapte fotbaliști. Daniel Cocină, fostul atacant al celor de la Pandurii, U. Cluj sau Energeticianul e primul care a semnat cu cermeianii, însă ulterior au fost oficializate și alte transferuri. Între acestea sunt trei dintre foștii fundași ai „Bătrânei Doamne”, din rândul jucătorilor tineri, respectiv Rafael Iuga, Dennis Lazăr și Bogdan Burlă. Doar primul vine direct din „alb-roșu”, în timp ce Lazăr s-a despărțit de Crișul în această vară, iar Burlă, de Lipova. În cele din urmă, Cermeiul este cea care a pus mâna pe Andrei Dagău, portarul junior dorit de toate divizionarele terțe din Arad, dar și de CSM Slatina. Variante de juniori mai sunt Claudiu Adam (1999) și Dorinel Todoran (2003).
Cermeiul se gândește să-l mai testeze pe Răzvan Apostol, atacantul celor de la Iratoșu, care și-a încercat recent șansa și la UTA. „Am mai avea nevoie de patru jucători. Doi consacrați, cu experiență și încă doi juniori. Posturile ar fi cele de fundaș lateral și fundaș central, mijlocaș central defensiv și mijlocaș dreapta. Avem deja ceva negocieri, sperăm să le încheiem cât de repede posibil. Obiectivul pentru noul sezon este o clasare între primele 8 echipe din serie”, spune Flavius Moisă, antrenorul principal al cermeianilor. Adi Sas e „secund”, Sebastian Huțanu va pregăti portarii, dar șeful staffului tehnic este Roland Nagy, din postura de manager general.
Așadar, 15 cermeiani s-au antrenat aseară pe terenul din Horia, unde se vor pregăti tot restul săptămânii. Celelalte variante pentru antrenamentele verii sunt terenurile din Sânpaul și Sânleani, pentru ca perioada 29 iulie – 4 august să îi găsească pe „roș-albi” în cantonament la Moneasa.
Seria partidelor amicale va fi începută pe 17 iulie cu Victoria Felnac și va fi continuată cu: UTA II (20 iulie), Carani Murani (24 iulie), Pecica (27 iulie), Dumbrăvița (7 august), CSC Sânmartin (10 august). Pe 14 august, Cermeiul intră în febra Cupei României, iar zece zile mai târziu începe partidele pe puncte în noua stagiune.

Recomandările redacției