Potențialul turistic al zonei Căsoaia trebuie pus în valoare, dar pentru asta este nevoie de fonduri. Consiliul Județean a făcut o pre­zentare privind dezvoltarea po­tențialului zonei, iar la aceasta au participat studenții Facultăţii de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”.
Tinerii au participat timp de o săptămâna la prima ediţie a Şcolii de Vară organizată în vederea promovării potenţialului turistic arădean. Concluziile studenţilor au fost susţinute în Sala Mare a Consiliului Judeţean, de către grupurile de lu­cru care şi-au asumat diverse teme de cercetare: analiza SWOT a zonei, parcul de sculpturi monumentale, modernizarea taberei şcolare, un concept de căsuță ecologică, strategia de branding şi tradiții și rețete culinare din zona Târnova- Căsoaia.
„Ne dorim să punem în valoare zona Căsoaia şi am făcut paşi importanţi în această direcţie. Acţiunea realizată cu spri­jinul Universităţii Aurel Vlaicu, se înscrie într-un concept mai amplu de consultare a opiniei publice şi a factorilor de specialitate referitor la creşterea potenţialului turistic al acestei zone. Consiliul Judeţean a preluat Parcul de Sculptură de la Căsoaia de la Primăria Târnova şi a decis reintroducerea lui în circuitul turistic național. Având în vedere importanţa acestui ansamblu la nivel naţional – în România există doar două astfel de parcuri, am solicitat Guvernului alocarea de fonduri, dar din păcate nu am primit nici­un răspuns. În consecință, am demarat acest proiect din fonduri proprii. (…) De asemenea, am făcut demersuri şi pentru a readuce tabăra de sculptură de la Căsoaia în atenţia publicului. Parcul Tematic de Educație Montanistică, un proiect de succes, care trebuie extins, vine să întregească zestrea Taberei de la Căsoaia”, a declarat Claudia Boghi­cevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției