Recunosc că am rămas gură căscată văzând transfigurarea lui Klaus Werner Iohannis în postura de părinte al nației. La întâlnirea cu diplomații României, KWI a fost pur și simplu exemplar, s-a comportat ca un rege responsabil de soarta poporului său, a transmis un mesaj mustind de naționa­lism.
„Nu putem să facem abstracţie de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieşire din criză, voi face o declaraţie publică mâine, dar dvs vă veţi întoarce la post şi o să fiţi întrebaţi ce se întâmplă în România, cum se va soluţiona criza, cum vor decurge alegerile, iar dvs să răspundeţi aşa: România are o demo­craţie solidă, România are o democraţie consolidată prin referendumul care s-a ţinut pe 26 mai şi care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democraţie, pentru o cale proeuropea­nă, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru stat de drept, pentru justiţie dreaptă, pentru consolidarea luptei împotriva corupţiei”, le-a spus preşedintele Iohannis ambasadorilor români. A fost o declarație care ne înfățișează un președinte preocupat de soarta României, situat mult deasupra luptelor politice între partide. Un discurs de candidat la Preșe­dinția României.
Iohannis nu s-a repezit să dea declarații după retragerea de la guvernare a ALDE, ci a spus că se va exprima abia ulterior. Sunt absolut convins că a cerut acest răgaz pentru a tempera elanul idiot al lui Ludovic Orban, care s-a aruncat cu capul înainte, anunțând că PNL va depune moțiune de cenzură. Ce e drept, Ludovic nu a fost chiar prostovan, ci a declarat că moțiunea de cenzură va fi depusă abia când vor exista cele 233 de semnături necesare picării guvernului. S-ar putea să le obțină, dar sunt absolut sigur că la vot vor vota mai puțini, iar Guvernul Dăncilă, fie și minoritar, va continua să conducă România. La o adică, inclusiv PNL va vota niște treburi mărunte, care țin doar de gestionarea guvernării, nicidecum de strategii sau programe. Desigur, pentru PSD cea mai bună decizie ar fi ieșirea de la guvernare, dar conducerea centrală este subjugată baronilor locali, nu poate să îi oblige să renunțe la puterea pe care o au. Cu tot respectul pentru maeștrii analiști politici, care cred că, prin lansarea lui Mircea Diaconu, se încearcă forțarea intrării în turul doi, alături de Iohannis, a lui Dan Barna, eu zic că este tocmai invers! Pot să pun mâna în foc că Mircea Diaconu mai degrabă va fura voturi de la Barna decât decât de la Dăncilă. Explicația este simplă: actorul Mircea Diaconu este mult mai aproape de profilul USR decât Barna însuși! Vorbim
despre adepții USR, nu despre conducătorii partidului. Tocmai din acest motiv, Barna
nu are voie să ajungă în turul doi! Pentru că, dacă va ajunge, are mari șanse să câștige. Aștept cu interes declarațiile lui KWI, despre criza politică din România.

Recomandările redacției