Detalii despre noua taxă auto: șoferii ar putea fi taxați de două, începând de anul viitor

0
472

Au apărut primele informaţii despre noua taxă auto! Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori, începând din 2019. Prima oară la înmatriculare, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. A doua oară, când plătesc impozitul, care va creşte în cazul autoturismelor vechi.

De măsură vor fi afectați milioane de români. Doar în prima jumătate a acestui an în România au fost înnmatriculate peste 200 de mii de maşini second hand.

În mai puţin de trei luni, românii care îşi cumpără maşini cu norme de poluare 2,3 sau 4 vor avea de scos bani buni din buzunar. Confom unor surse care lucrează la noua lege a taxei de mediu, şoferii vor plăti nu doar în funcţie de puterea motorului, ci şi în funcţie de vechimea autoturismului şi tipul de combustibil. Sume mai mari vor da şi cei care cumpără maşini diesel.

O a doua componentă a taxei de mediu ar putea fi achitată către Registrul Auto Român, în momentul verificării maşinii. Aceasta va fi cu atât mai mare, cu cât maşina poluează mai mult.   Măsura vine în contextul în care, în ultimii doi anim în România a fost înmatriculat un număr uriaş de autoturisme vechi. Acestea sunt aduse în general cu TIR-uri din vestul continentului, reparate în service-urile de la noi şi vândute.

Taxele încasate de statul român au fost declarate neconstituţionale de Curtea Europeană de Justiţie.  Iar din februarie 2017 timbrul de mediu a fost abrogat de Guvern. Ministerul mediului dă asigurări că nu va mai apărea o asemenea problemă cu noua taxă.

Sunt milioane de conducători auto care ar trebui să îşi primească banii înapoi. Însă, vor fi despăgubiţi numai cei care au depus cereri până pe 31 august, când a expirat termenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.