Echipa fanion a  Aradului a strâns admirabil rândurile și a răpus o formație ce a luat maxim de puncte în ultimele 5 runde. Pe un teren greu, ce i-a avantajat ușor pe fâșneții fotbaliști ai Universității Cluj, UTA a avut o prestație consistentă, încununată de reușita de excepție a lui Cipri Rus din finalul primei reprize.
În absența suspendatului Copil, stafful tehnic textilist a optat pentru „unsprezecele” clasic din prima parte a sezonului, cu Hlistei revenit pe partea stângă. La rândul lor, clujenii au aliniat o formație destul de ofensivă.
Arădenii au început mai bine,
s-au plasat cu fundașii centrali la mijlocul terenului și au împins mult jocul spre suprafața de teren adversă. Însă Rus a șutat slab din unghi, iar Curtuiuș nu a primit penalty la un duel în careu cu Crișan. Prima ocazie adevărată de gol au avut-o vizitatorii. Pe o contra rapidă, balonul a ajuns  la Ursu, care a țintit transversal de la marginea careului, cu Miron spectator. Și tot pe un contraatac, Butean a scăpat în careu, dar a șutat de puțin pe lângă, la fel cum a făcut-o și Greu două minute mai târziu, dar de la distanță. Bătrâna Doamnă și-a revenit din pumni după minutul 25, când a atacat din nou poarta Clujului, însă destul de timid și doar prin incursiunile lui Strătilă pe partea dreaptă. Pe final de repriză s-a jucat pe contre, cu Miron intervenind cu piciorul din fața lui Butean, dar și la capul lui Crișan. De partea cealaltă, Hlistei s-a aflat în două rânduri în poziție bună, dar a ales de fiecare dată soluția greșită. Ocazia primei părți a ratat-o Rus, în minutul 43, când a primit balonul la marginea careului, dar s-a complicat într-un dribbling lateral, iar apoi a finalizat defectuos din 8 metri.  Dar, același Rus avea să se revanșeze două minute mai târziu, când a primit un balon pe stânga, a pătruns în centru și a șutat puternic direct în vinclu de la 20 de metri. 1-0, scorul pauzei.
Bătrâna Doamnă a început și actul secund în ofensivă, iar Rus a reluat de puțin pe lângă, cu capul, centrarea lui Strătilă. Zece minute mai târziu, acesta din urmă a cerut un penalty la duelul cu portarul Niczuly, dar centralul Marcu a lăsat jocul să continue. Foarte activ, Rus a primit o minge la marginea careului, dar șutul său pe jos a fost blocat de Cordoș, iar apoi a tras din demi-voleu peste transversală din lateral dreapta.
Clujenii s-au revăzut periculos în atac de abia în minutul 75. Nou intratul Janos a centrat de pe dreapta în fața porții, dar Polgar a respins în ultimă instanță din fața lui Hâmpea, care era pregătit să reia în plasă de pe colțul lung. Nici Ursu nu a găsit spațiul porții cu un șut din unghi, după ce Botiș a ratat o foarfecă în defensivă. Și un alt proaspăt intrat, de data asta la gazde, Denis Man,
s-a remarcat printr-o centrare în careu de pe stânga, dar Hlistei a reluat slab din voleu. Mingea a ajuns rapid în terenul UTA-ei, iar Miron a respins in extremis din fața lui Ursu, după o pasă lentă acasă a lui Manea. Același Ursu nu i-a dat emoții lui Miron cu un șut din lovitură liberă de la 22 de metri. În schimb, Rus putea realiza dubla dacă Niczuly nu ar fi respins miraculos voleul atacantului gazdelor din 10 metri după centrarea lui Jorza. Man a reușit și el o fază de toată frumusețea pe dreapta, a pătruns în careu, dar nu a mai avut forța să finalizeze sau să paseze decisiv. Stadionul a înghețat în primul minut de prelungire, după ce Greu a scăpat singur pe zonă centrală, dar balonul înțepat pe lângă Miron a trecut milimetric pe lângă colțul lung.
S-a încheiat 1-0, iar „textiliștii” își reiau din nou locul în vârful ierarhiei după ce Mediașul a căzut la Tărlungeni.
Formații:
UTA: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Burlă  – Strătilă (77 Man), Chindriș, Jorza, Hlistei (86 Szekely)  – Rus, Curtuiuș (66 Vlad). Antrenor: Roland Nagy.
Universitatea Cluj: Niczuly – Butean, Crișan, Cordoş, Hâmpea – Boboc (74 Janos), Cîndea, Calcan (82 Dulca), Ursu – Greu, Schieb (59 Tarcea). Antrenor: Mihai Teja.
Cartonașe galbene: Hlistei 31, Chindriș 64, Strătilă 64, Miron 90+1 / Cîndea 41, Hâmpea 64, Ursu 80
Arbitri: Florin Marcu (Oradea) – Nicolae Chițoiu ( Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Aurel Vărzan ( Oțelu Roșu).
Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Brașov) și Călin Orbonaș (Ilia)

Recomandările redacției