Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor DJEP Arad face din nou apel pentru verificarea actelor de identitate. Instituţia reaminteşte condiţiile de elibe­rare a acestora.
Se cere verificarea periodic a termenului de valabilitate a actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care arădenii pot deveni contravenienţi la prevederile legii.
„Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, acesta va solicita Serviciului local de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu, eliberarea unui nou document: cu minim 15 zile şi maxim 180 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, respectiv în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, în cazul eliberării primului act de identitate ori, ca urmare a producerii unor modificări privind schimbarea numelui, schimbarea domiciliului, pierdere,furt,distrugere ori deteriorare“, se arată în anun­ţul făcut de DJEP.
Documentele pe care cetăţenii trebuie să le prezinte în susţinerea cererii pentru eliberarea actului de identitate, sunt: ce­rerea tip pentru eliberarea actului de   identitate; certificatul de naştere al solici­tantului şi ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie; certificatul de căsătorie/hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificat de divorţ/certificatul de deces al soţului decedat, original şi copie (după caz); documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie; consimţământul proprietarului spaţiului de locuit (după caz); chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei; timbru extrajudiciar în valoare de 5 lei sau documentul cu care se face dovada achitării, în condiţii­le legii, a taxei extrajudiciare de timbru.
Persoanele care nu au posibilitatea de a prezenta toate documentele vor fi puse în legalitate cu cărţi de identitate provizorii.
Cele 18 Servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului înfiinţate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale sunt: SPCLEP al municipiului cu sediul pe Calea Aurel Vlaicu nr. 223- 225, SPCLEP oraş Chişineu-Criş; SPCLEP oraş Curtici; SPCLEP oraş Ineu;     SPCLEP oraş Lipova; SPCLEP oraş Nădlac; SPCLEP oraş Pecica; SPCLEP oraş Pâncota;               SPCLEP oraş Sântana; SPCLEP oraş Sebiş; SPCLEP Beliu; SPCLEP Gurahonţ; SPCLEP Săvîrşin; SPCLEP Socodor; SPCLEP Tîrnova; SPCLEP Vinga; SPCLEP Vîrfurile şi SPCLEP Vladimirescu.

Recomandările redacției