popa

 Fostul primar al municipiului Arad, Dorel Popa, care a decedat în cursul serii de duminică, în urma unui infarct, va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Eternitatea din municipiu.

Potrivit unor surse medicale, Dorel Popa a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, duminică seara, la ora 21.25. A fost transportat cu o ambulanţă de la domiciliul său, unde i s-a făcut rău, i-a când a ajuns la spital se afla în stare de „pre-stop cardiac”. Medicii de gardă au făcut manevre de resuscitare timp de peste 50 de minute, însă Dorel Popa nu a mai putut fi salvat. „Duminică seara, în jurul orei 21.25, Dorel Popa a fost adus de către salvare la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad. Prezenta un infarct miocardic masiv, iar în scurt timp s-a instalat stopul cardio-respirator. În ciuda eforturilor depuse, de aproximativ o oră, personalul de la UPU nu a mai putut face nimic pentru a-l resuscita. Trupul neînsufleţit a fost transportat apoi la morga spitalului“, ne-a declarat dr. Adrian Wienner, directorul medical şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Arad.

 

Priveghiul va avea loc miercuri şi joi

Familia fostului primar a anunțat că miercuri și joi, de la ora 19.00, la biserica baptistă Maranata vor avea loc serviciile de priveghi.

Dorel Popa va fi condus pe ultimul drum în cursul zilei de vineri. De la ora 12.00 va avea loc serviciul de înmormântare la Maranata, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului primar va fi condus la Cimitirul Eternitatea.

Deși Primăria Arad a intenționat ca sicriul să fie depus în holul central al Palatului Administrativ, familia lui Dorel Popa a refuzat.

La înmormântarea fostului primar al municipiului Arad și-au anunțat prezența colaboratori şi baptiști din mai multe țări din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii. Se pare că acesta este şi motivul principal pentru care înmormântarea va avea loc de abia vineri.

Dorel Popa a fost primarul municipiului Arad, în perioada 2000-2004, când a candidat pentru această funcţie susţinut de PDSR. În timpul mandatului său a făcut numeroase demersuri pentru atragerea investitorilor în Zona Industrială Vest Arad, în urma cărora au fost create locuri de muncă noi, au fost asfaltate străzile Cocorilor şi Voinicilor, au fost pavate trotuarele din centrul oraşului şi a fost inaugurat Centrul de referinţă în diagnostic imagistic Euromedic. De asemenea, în aceeaşi perioadă a fost construit deponeul ecologic ASA Arad şi a fost inaugurat Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.

 

Edilul-şef şi foştii primari transmit condoleanţe familiei

 Primarul Gheorghe Falcă şi foştii şefi ai adminiastraţiei locale transmit condoleanţe familiei îndoliate. „Am primit cu tristețe vestea încetării din viață a celui care a fost Dorel Popa. Regretăm dispariția sa prematură și îi aducem, pe această cale, un respectuos ultim omagiu. Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, susţine Falcă.  Cristian Moisescu, primarul Aradului în perioada 1992-1996, ne-a declarat că „Dorel Popa mi-a fost un prieten. Am trecut împreună şi prin clipe mai puţin plăcute, însă şi prin clipe minunate. În ultimii ani am avut o relaţie foarte frumoasă. Ultima discuţie pe care am avut-o a fost în urmă cu două săptămâni. A fost un primar aparte, iar Aradul avea nevoie în continuare de el. Oraşul nostru a pierdut un mare caracter. Dumnezeu să îi mângâie familia“.

Un alt primar al Aradului, Mircea Roman, care a condus destinele oraşului în perioada comunistă cuprinsă între anii 1982-1984, a declarat că „este păcat că s-a stins atât de devreme. Am avut o bună colaborare cu Dorel Pop pe vremea când era primar. A încercat să facă multe pentru Arad. A şi reuşit, cu toate că în vremea aceea nu prea erau bani. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească“.

 

Cine a fost Dorel Popa

Dorel Popa s-a născut în 29 august 1954, la Arad. A  absolvit Institutul Politehnic “Traian Vuia”, Timişoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea: Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

A lucrat ca inginer la Combinatul Industrial Chimic Arad (1981 – 1984) şi la IFET Arad (1984-1987).

Din 1990, a fost preşedintele Asociaţiei de Caritate “Maranata” Arad, preşedintele “Habitat pentru Umanitate”, membru FSN şi CPUN, membru al Fundaţiei “Vasile Goldiş” Arad, consilier municipal (1996-2000), primar al municipiului Arad (2000-2004).

Din 1990 până în prezent a fost pastor al bisericii baptiste Maranata Arad.

 

Ştefana Mladin

Adrian Cotuna

 

Recomandările redacției