Campania lunilor ianuarie si februarie, cu privire la sanatatea mintala, cu sloganul „Mai multă viață, mai puține ecrane!” continua sa fie promovata de catre reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Arad in scoli din judetul Arad.

În general, 36% dintre adolescenți au raportat contact continuu online (aproape tot timpul pe tot parcursul zilei) cu prietenii și alții. Fetele au raportat o prevalență mai mare a contactului online continuu.

Prevalența contactului online continuu cu prietenii și alții a crescut odată cu vârsta în ambele sexe, de la 31% la 11 ani la 39% la 15 ani.

Cea mai gravă formă de dependență de ecrane este cunoscută sub numele de “Tulburare de jocuri video” sau “Tulburare de utilizare a internetului”. Aceasta poate duce la izolare socială severă, probleme de sănătate mintală și, în cazuri extreme, la neglijarea nevoilor de bază, cum ar fi mâncarea și igiena personală.

România se află în primele 4 locuri din cele 43 de țări din care s-au cules date, în ceea ce privește agresiunea cibernetică la toate cele 3 grupe de vârstă, astfel: la 11 ani înregistrează o frecvență de 15% la fete și 20% la băieți, la 13 ani înregistrează o frecvență de 24% la fete și 26% la băieți, la 15 ani – 19% fete și 22% băieți, Lituania aflându-se pe primele locuri la toate categoriile de vârstă.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției