Egal pentru Crișul: Progresul Pecica – Lunca Teuz Cermei 1-1

0
57

Derby-ul ligii a patra a avut loc în ultima etapă a turului, la Pecica, în prezența a aproximativ 500 de spectatori. Deși au jucat deschis, niciuna dintre cele două echipe nu a reușit
să-și apropie victoria, iar de acest lucru a profitat Chișineu-Criș, care, după victoria cu 4 – 1 obținută în fața celor de la Păuliș, au termint turul de campionat pe primul loc. Oaspeții au avut o mare ocazie în debutul partidei, când, după o combinație cu Berar, Bulza a tras din careu, dar Rus a respins. Replica gazdelor a venit în minutul 23 când Arsene a șutat din lovitură liberă, dar balonul a fost respins cu greu în corner de către Fl. Rusu. S-a jucat într-un ritm alert, pe contre, iar în minutul 35 Varga putea marca la un șut în cros, dar goalkeeperul gazdelor a intervenit promt. După doar un minut, Peii l-a lansat în careu pe Trif, dar Rusu l-a blocat curajos pe atacantul Progresului, care a făcut o preluare în plus. La pauză, cele două formații au intrat la egalitate la cabine, scor 0 – 0.
Combatantele au păstrat același ritm alert și la reluare și au venit și golurile. În minutul 54, la o fază prelungită de atac a gazdelor, balonul a ajuns la Peii pe stânga, acesta a centrat lung, iar Gherghel a înscris din voleu la colțul scurt. Bucuria gazdelor a durat câteva secunde, căci după reluarea meciului de la centru, Varga a trimis în adâncime, Bulza a deviat balonul pentru Berar, acesta a pătruns pe partea dreaptă și a punctat cu un șut la colțul lung pentru 1-1.
Cermeiul a rămas echipa mai pe­riculoasă, iar Rus a avut două intervenții bune. Mai întâi a scos șutul lui Berar de la 25 de metri, iar mai apoi la reluatea din cinci metri a lui Nistor.  Pe o contră, Peii a centrat foarte bine de pe stânga, dar Băd a ratat de puțin lovitura cu capul. Cu 15 minute înainte de final, Pecica a ratat o bună ocazie de a marca, la centrarea lui Gherghel, pe care însă Covaci nu a putut-o relua cu capul din 3 metri. Oaspeții au fost mai insistenți pe final și au cerut două penaltyuri, mai întâi la o intervenție asupra lui Nistor în careu și la un presupus henț al unui fundaș advers.
Același Nistor a executat în minutul 88 o lovitură liberă de la 16 metri, dar Rus a respins, pentru ca două minute mai târziu șutul cu efect al lui Țigan de la 20 de metri să nimerească doar transversala. Astfel, disputa s-a terminat la egalitate.
Formații:
Progresul Pecica: Rus – Moldovan, Vasilca, V. Fritea, Ponta – Gherghel, Arsene, R. Fritea, Cotuna (min. 70 – Covaci) – Trif (min. 70 – Băd), Peii
Lunca Teuz: Fl. Rusu – Popa, Gurban, A. Rusu, Vereș – Nistor, Cotoc, Varga –P urece (min. 90 – Brândușe), Berar (min. 54 – Țigan) – Bulza (min.
90 – M. Varga)
Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Daniel Bondar. Observatori AJF: Florin Dumitru, Vasile Rad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.