Expoziţia „Vasile Varga – un reper al picturii arădene”, la Arad

0
65

Galeria de artă Oldart va găzdui vernisajul expoziţiei „Vasile Varga – un reper al picturii aradene” şi lansarea albumului biografic Vasile Varga, proiect cofinanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Astfel, joi, 26 noiembrie, de la ora 18.30, în Palatul Bohuș din centrul Aradului, va avea loc vernisajul de pictură, împreună cu lansarea albumului autobiografic „Vasile Varga – un reper al picturii arădene”.

Expoziția cuprinde 67 de lucrări personale, picturi aflate în colecții particulare.

Proiectul s-a desfășurat de-a lungul a șapte luni de muncă efectivă. Aceasta a fost concentrată într-un întreg proces de restaurare a lucrărilor, fotografiere, înrămare a picturilor, precum și acțiuni de promovare a artistului către arădeni.

„Faptul că opera lui Vasile Varga a stârnit interes și în rândul tinerilor reprezintă o mare bucurie pentru noi și, totodată, ne întărește inițiativa de a realiza astfel de evenimente, care să fie «gustate» de cercuri cât mai numeroase. Sperăm ca, în urma vernisajului, pictorul arădean să devină mai accesibil și chiar mai plăcut publicului, motiv pentru care am decis să cuprindem tot în această zi și lansarea albumului său biographic”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

 

(P.B.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.