Management, contabilitate şi informatică de gestiune, finanţe şi  bănci – toate acestea sunt  domenii în care este încontinuu nevoie de specialişti fosarte bine pregătiţi. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, prin Facultatea de Ştiinţe Economice, una din facultăţile de tradiţie din cadrul UAV, oferă celor care vor să profeseze în aceste domenii pregătirea de specialitate la cele mai înalte standarde de exigenţă. „Oferta educaţională a Facultăţii de Ştiinţe Economice le crează absolvenţilor posibilitatea de a se specializa în domenii deosebit de căutate pe piaţa muncii. Ne bucurăm să constatăm că absolvenţii noştri îşi găsesc loc de muncă după finalizarea studiilor de licenţă şi de master sau, în unele cazuri, încă din timpul studiilor. Este o facultate de tradiţie în cadrul UAV, cu profesori tineri, specializaţi pe domeniilor lor de studiu care oferă garanţia unui învăţământ de calitate”, afirmă prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV.

Cadre didactice tinere (media de vârstă  este de 44 de ani), care se bucură de recunoaştere în domeniile lor de activitate, asigură celor peste 1.000 de studenţi la licenţă şi master pregătirea necesară pentru piaţa muncii. Absolvenţii  pot ocupa posturi de economişti în  societăţi comerciale, instituţii financiare sau instituţii publice sau pot desfăşura activităţi de cercetare şi consiliere în domeniile economic, financiar şi fiscal. „Existenţa unui corp profesoral cu experienţă didactică şi foarte bine pregătit atât la nivel teoretic cât şi prin expertiza profesională asigură o pregătire de specialitate completă pentru studenţii de la Ştiinţe Economice. Profesorii facultăţii sunt experţi contabili membri ai CECCAR Arad, membri ai Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați (ANEVAR), precum şi în alte organisme profesionale. Preşedintele la nivel naţional al ANEVAR, conf. univ. dr. Daniel Manaţe,  este cadru didactic al facultăţii noastre”, spune decanul facultăţii, conf. univ. dr.  Florin Isac.

Studenţilor acestei facultăţi a UAV li se oferă o oportunitate deosebită în procesul de pregătire: participarea la proiectele europene prin programul Erasmus + (care oferă şansa de a studia în universităţi din Europa: Portugalia, Spania, Germania, Italia, Cehia, Danemarca), sau la proiecte europene derulate strict în cadrul facultăţii, ambele forme de participare oferind  un plus de cunoaştere şi  de experienţă pentru studenţii implicaţi.

Pentru anul universitar care urmează, Facultatea de Ştiinţe Economice propune viitorilor absolvenţi de liceu următoarele specializări:  finanţe şi bănci , contabilitate şi informatică de gestiune, economia comerţului, turismului şi serviciilor, management.  Cei care au încheiat studiile de licenţă îşi pot continua pregătirea de specialitate prin studii de masterat în specializările  administrarea afacerilor în comerţ şi turism, analiză economică, evaluare de active şi afaceri  (bilingv), finanţe corporative, management şi finanţare în administraţia publică, strategii şi politici de management.

Fie că studenţii intră pe locuri bugetare sau cu taxă, competiţia dintre ei poate schimba situaţia, cei mai buni din fiecare an urmând să ocupe  locurile bugetate. În egală măsură, studenţii merituoşi pot beneficia de burse de studii sau de merit.

Conducerea facultăţii, în rezonanţă cu rectoratul universităţii, îşi propune să continue eforturile de punere în acord a domeniilor de specializzare pentru studenţi cu cererea de pe piaţa muncii, astfel încât vitorii absolvenţi să aibă şanse cât mai mari de integrare în muncă imediat după absolvire. „Vrem să consolidăm specializările existente, corelate cu nevoile mediului economic, pentru a putea oferi studenţilor o pregătire de calitate care să le ofere şanse în plus pe piaţa muncii”, a declarat conf. univ. dr. Leonard Bălan, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a UAV.

Recomandările redacției