După „divorțul” de Adrian Mihalcea, care de ieri e antrenorul Mioveniului, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc merge pe mâna lui Adrian Falub. În cursul dimineții, acesta și-a cunoscut noii elevi și a condus primul antrenament, penultimul înainte de meciul pe puncte de la Afumați (de sâmbătă, de la ora 11).
Prezentarea noului „principal” a fost făcută chiar de Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA, care prin prezența și cuvintele sale a dat o mai mare greutate momentului. „Ținând cont de obiectivul declarat, conducerea clubului are obligația – față de blazonul UTA-ei, față de toți finanțatorii și în special față de fanii de peste tot – să angajeze un antrenor cu experiență, cunoscător al necesităților unei promovări. Adrian Falub are patru promovări din Liga a II-a în Liga I și poate oferi echipei ce are nevoie acum. E un lider care știe să-și motiveze jucătorii și e recunoscut pentru știința jocului. Suntem siguri că va câștiga respectul și loialitatea jucătorilor și le va exploata potențialul la maxim”, a punctat Meszar.
Adrian Falub își începe al treilea său mandat la Campioana Provinciei, după cele din aprilie 2012-iunie 2013, respectiv februarie 2014-martie 2014. „Mă bucur mult că sunt astăzi aici, mă bucur că am ajuns la UTA, Știu ce înseamnă clubul, știu ce înseamnă fanii, știu ce înseamnă Aradul ca oraș. Am venit cu gândul să promovăm, cred că e un obiectiv realizabil, chiar dacă situația din acest moment nu e chiar foarte bună. Cu siguranță, avem un lot ce ne îndreptățește să ne gândim la promovare. Practic, UTA  e cea mai îndreptățită să se gândească serios la promovare după doi ani consecutivi în care nu s-a reușit lucrul acesta. Nu aș vrea să spun foarte multe lucruri, prefer să mă gândesc la prezent, la meciul de sâmbătă, care să ne dea plăcerea de a juca, de a gândi fotbalul și apoi, în cel mai scurt timp, să apuc să cunosc foarte bine jucătorii. E adevărat, cu unii am lucrat, pe alții i-am studiat ca și adversari, tot ceea ce trebuie să facem este să revenim cât mai repede în fruntea clasamentului. Mulțu­mesc conducerii că s-a gândit la mine, sunt sigur că vom avea o colaborare bună, iar la final aș vrea să ne bucurăm de un rezultat la care ne așteptăm noi toți, iar aici îi includ – bineînțeles – și pe fanii UTA-ei. Astăzi, o promovare în Liga 1 cu UTA, astăzi ar însemna un lucru extraordinar”, a explicat tehnicianul de 46 de ani.
Și azi există fani care-l contestă pe Adrian Falub pentru perioada în care a lucrat la UTA cu Giovanni Catanzariti și, pentru foarte puțin timp, cu Adrian Marțian. „Nu am fost niciodată manager, ci întotdeauna doar antrenor. Mă puteți întreba mereu ceea ce doriți despre partea tehnică, vă pot spune de sisteme de joc, de ce antrenamente am făcut. În rest, tot ceea ce înseamnă administrativ nu am știut niciodată și nu voi ști nici de acum înainte. Pentru mine, la fotbal trecutul nu contează decât eventual să-l povestești nepoților, viitorul și el prea puțin, ci doar prezentul. Iar acesta e cel mai important lucru pentru mine astăzi”, a fost comentariul pe această temă a fostului fundaș născut la Dej.
Ca și clujean, jucător și antrenor al Universității, Adrian Falub nu și-a ascuns afinitatea pentru culorile „alb-negre”, dar UTA îi urmează îndeaproape. „Mi-au plăcut întotdeauna cluburile de tradiție, îmi place presiunea creată la cluburile de tradiție, de fanii acestora. Sunt obișnuit să lucrez sub presiune, nu am probleme din acest punct de vedere. UTA nu e un club ușor. Dimpotrivă, e greu de antrenat, dar e și frumos. Țin minte meciul Poli – UTA, pe care dacă îl mai și câștigi… Eu nu am mai trăit niciodată o asemenea satisfacție, pe care mi-ar plăcea să o retrăiesc. E ceva unic. Dar, repet, e și greu. Sunt fani care au pretenții de la o fostă campioană a României. Sunt oameni care au trăit și în vremurilor în care se câștigau Cupe, campionate și care înțeleg fotbalul. E greu să-i păcălești.  Până la chestiunile legate strict de fotbal, ceea ce le spun eu jucătrilor este următorul lucru. La UTA trebuie creată o stare de spirit necesară unui club cu pretenții. Această stare de spirit o au în primul rând fanii și ei ți-o pot transmite și ție, iar jucătorii trebuie să fie deschiși în acest sens. Jucătorii trebuie să gândească că tot ce se întâmplă în vestiar este o stare de spirit”, a adăugat noul „principal” al „roș-albilor”.

Recomandările redacției