Fanii Universității au îndurat aroganța utiștilor care le-au sfârtecat steagurile de brigadă confiscate acum cinci ani

0
76

Duelul dintre UTA și Universitatea Cluj a stârnit multe patimi în special la nivelul celor două galerii. Binecunoscuta rivalitate dintre ele a generat și mici conflicte de-a lungul timpului, așa cum a fost cel din urmă cu 5 ani. După ultima vizită a „șepcilor roșii” în orașul nostru, câțiva fani ai „Bătrânei Doamne”
i-au prins în offside pe suporterii „alb-negrilor” în benzinăria de la Șimand, ocazie cu care le-au și confiscat două steaguri de brigadă. La acea vreme, U. Cluj era condusă de Florian Walter, care s-a deplasat în orașul nostru cu o armată de bodyguarzi, ce nu a fost cu nimic mai curajoasă cu ocazia „blitzkriegului” de la Șimand.
Asta au ținut să le reamin­tească astăzi tifosii „alb-roșiilor” (care au afișat în premieră și un ele-gant banner de gard cu înscrisul: Bătrâna Doamnă iubire fără sfârșit) celor de pe Someș printr-un banner ce  a anunțat punctul culminant: „Ca să vadă întreaga Europă cât de tari sunt Cluj Napoca”. Apoi, s-a purces la sfârtecarea celor două steaguri de brigadă, ceea ce în codul suporte­rilor înseamnă desființarea acelei brigăzi. Fanii lui „U”, în număr de 97 sosiți la Arad cu două autocare, în care au avut bine puse deoparte și arme albe pentru o eventuală provocare a rivalilor de pe Mureș, au taxat cu aplauze ironice gestul peluzei arădene. În schimb, aceasta a mai răsucit cuțitul în rană cu câteva scandări nu tocmai ortodoxe.
Dincolo de acest episod de tip ultras, galeriile celor două formații au avut grijă să-și încurajeze din primul până în ultimul minut favoriții, dar au și scandat la unison: „Colectiv, Colectiv!”, so­lidarizându-se cu victimele incendiului din clubul bucureștean. Bineînțeles, scorul final au adus și mai mult entuziasm în rândul „alb-roșiilor”, care au cântat la final împreună cu jucătorii dulcele refren: „Cine e pe primul loc? UTA e! UTA e!”.
La conferința de presă de după meci, ambii antrenori au subliniat spectacolul din tribune, respectiv contribuția galeriilor la atmosfera de derby. Punctul pe i l-a pus Mihai Teja. „Ambele formații au două galerii foarte frumoase și me­rită să fie mai sus, dar din păcate asta e viața. Lipsa banilor este cea mai importantă cauză pentru declinul acestor formații de tradiție. E mare păcat, dar eu sunt doar antrenor și îmi fac meseria, aceea de a-I pregăti pe acești copii, nu pot să fac mai multe. E nevoie de bani, de mutl sprijin financiar. Pe această cale aș vrea să îi felicit pe cei de la UTA pentru ce au realizat aici și le urez multă baftă în conti­nuare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.