În această după-amiază, UTA joacă al treilea meci în actualul sezon de Superliga, în deplasare cu FC Voluntari. Meciul se desfășoară însă nu în localitatea ilfoveană ci la Mioveni, asta pentru că pe stadionul „Anghel Iordănescu“ din Voluntari se schimbă gazonul. Până acum, băieții lui Ciubotariu par însă că nu se simt foarte bine în casa „de împrumut“, deoarece etapa trecută au fost învinși acolo de FC Botoșani, asta după ce în prima rundă reușiseră să se întoarcă din deplasarea de la Ploiești, cu toate cele trei puncte. De altfel, antrenorul ilfovenilor a și declarat la ultima conferință de presă că le mulțumește celor de la Mioveni pentru stadion dar „aici e casa noastră (n.r. la Voluntari), aici cunoaștem vestiarele, tot, aici ne simțim bine.“

Și UTA se simte bine acasă, unde etapa trecută a câștigat cu 2-0 în fața Petrolului, etalând un joc mult îmbunătățit față de prima etapă, când Ilie Poenaru & co. au fost învinși cu același scor la Pitești. Antrenorul UTA-ei refuză însă să accepte că echipa sa poate avea două fețe, în funcție de terenul pe care evoluează. „Cu siguranță nu vom juca bine acasă și prost în deplasare. Echipa va crește de la meci la meci“ a declarat tehnicianul venit la Arad în această vară.

La ce ne putem aștepta?

Cei doi antrenori par mai degrabă prudenți. Liviu Ciubotariu a fost foarte precaut în a-și dezvălui planurile, declarând doar că „vom încerca să ne facem jocul nostru“. Ceva mai mult „a dat din casă“ însă fundașul dreapta Ricardinho, care a mărturisit că el și colegii săi vor fi foarte atenți la David Miculescu și la ceilalți jucători din frontul ofensiv al Bătrânei Doamne, pe care-i consideră foarte periculoși.

Ilie Poenaru pe de altă parte a vorbit mult despre pregătirea meciului. Lăudându-i (poate chiar excesiv) pe cei de la Voluntari, cu accent pe omogenitatea pe care o are echipa ilfoveană, antrenorul oaspeților de astăzi a fost destul de transparent în ceea ce privește intenția de a mula jocul echipei sale pe caracteristicile adversarului.

Așadar, e de anticipat un meci în care UTA să încerce în primul rând să blocheze adversarul și, dacă în urma acestei strategii, se va întoarce la Arad doar cu un punct, probabil că antrenorul va fi mulțumit (deși mai mult ca sigur va declara altceva). În tabăra adversă obiectivul nu poate fi altul decât victoria dar e de anticipat că Liviu Ciubotariu nu-și va asuma riscuri extreme pentru atingerea acestuia, astfel că Voluntariul probabil va domina pozițional meciul, având însă grijă ca prin așezare și mișcare să nu se expună.

Cum ar putea arăta echipele?

Dacă e să anticipăm schimbări, în primul rând am putea să facem asta în echipa lui Liviu Ciubotariu, având în vedere că FC Voluntari a pierdut etapa trecută, astfel că ar fi normal pe undeva ca antrenorul ilfovenilor să încerce să modifice structura echipei. Și un reper pozitiv ar putea fi meciul de la Ploiești, încheiat cu succes. Atunci Ciubotariu a început cu Marcelo Lopes în atac, dar unicul gol al meciului a fost marcat de rezerva Daniel Florea. Cum fostul jucător al Chindiei n-a reușit să înscrie în meciul următor n-ar fi exclus ca portughezul să mai primească o șansă. O altă schimbare posibilă ar fi reintroducerea lui Droppa la mijloc și avansarea lui Rață pe postul de mijlocaș ofensiv dar aceasta ar fi o formulă, credem noi, prea defensivă pentru un meci pe teren propriu. În sfârșit, un indiciu pe care ni l-a dat fostul fundaș al Naționalei în privința 11-lui pe care îl va alinia azi, este prezența lui Ricardinho la conferința de presă. Prezența acestuia pe teren ar însemna „retrogradarea“ pe banca de rezerve a fostului jucător al UTA-ei, Cristi Costin.

În privința echipei UTA, este greu de anticipat ce schimbări ar putea face Ilie Poenaru în primul 11, după un meci câștigat, în care echipa sa a funcționat din punct de vedere colectiv. Antrenorul UTA-ei a și declarat că încearcă să grăbească procesul de omogenizare prin menținerea unui nucleu fix de jucători pe o perioadă mai lungă. Cu Petrolul, defensiva UTA-ei n-a luat gol, mijlocul a funcționat, iar în zona ofensivă jucătorii titulari par în acest moment puncte fixe. Singurele verigi slabe în ultimul meci au fost Hoxhallari și Ubbink dar alternativele pe care le are pe bancă Poenaru în acest moment, anume Dobrescu și Matei, nu au fost nici ei foarte convingători când s-a apelat la ei. Sigur, am putea să ne imaginăm un trio în zona mediană, cu Isac în locul lui Ubbink, pentru mai multă consistență la mijloc dar Poenaru nu pare prea încrezător în posibilitățile actuale ale tânărului său mijlocaș. O altă variantă de înlocuire a neerlandezului ar fi trecerea lui Miculescu în spatele lui Keserü și titularizarea lui Stahl, dar cum David a marcat două goluri etapa trecută din poziția de aripă dreaptă, înclinăm să credem că va fi păstrat în aceeași poziție.

Așadar, cele două formații ar putea arăta astfel:

Voluntari: Popa – Miranda, Matricardi, Armaș – Ricardinho, Meleke, Rață, Vlad – Răduț – Lopes, Nemec

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Casini, Batha – Otele, Ubbink, Miculescu  – Keserü

Va juca Miculescu? Și dacă da, care va fi evoluția lui?

Despre plecarea decarului UTA-ei la FCSB se vorbește de un an dar probabil că niciodată acest transfer nu a fost mai aproape de a se realiza. Cele două cluburi s-au înțeles pe partea financiară, ultimele detalii depinzând de jucător și anturajul său (impresar, părinte) care de altfel are și o implicare directă în cele 40 de procente din drepturile federative, care nu aparțin clubului.

În aceste condiții e clar că dacă până la ora jocului cele două părți bat palma, ultimul meci al lui Miculescu la UTA va fi fost cel cu Petrolul. Dacă însă nu se ajunge la un acord, interesul principal al clubului este, logic, ca tânărul fotbalist al UTA-ei să fie pe teren și, prin prestația lui, să determine „cumpărătorul“ să vină mai mult în întâmpinarea „cererii“ sau chiar să determine alte cluburi interesate să intre „pe fir“.

Teoria e una, practica e alta. Fotbaliștii nu sunt mașini și, mai ales jucătorii tineri, sunt de obicei influențați de astfel de discuții, în special când ele sunt intense și pot lua aspecte decisive de la oră la oră. Va putea fi Miculescu să fie 100% concentrat la ceea ce are de făcut în momentul când va intra pe teren? Va fi dispus să intre cu determinare în acele dueluri fizice care poartă în ele potențialul unei accidentări? Probabil că vom vedea asta la ora meciului deoarece, dacă va fi încă jucătorul UTA-ei, Ilie Poenaru probabil nu-și va permite să-l lase pe bancă. Asta mai ales că Miculescu a apărut pe lista marcatorilor în precedentele două partide contra Voluntariului, având astfel un ascendent asupra acestei echipe.

UTA are de luat o revanșă

Chiar dacă între timp s-a schimbat antrenorul și o parte importantă a lotului, sunt destui jucători rămași în vestiarul Bătrânei Doamne, care își aduc aminte de ceea ce s-a întâmplat pe 17 decembrie anul trecut. Atunci, în ultima etapă de dinaintea pauzei de iarnă, UTA a pierdut la Voluntari, cu 2-1, după o primă repriză în care a deschis scorul, a mai avut ocazii mari și a jucat excelent timp de 30-35 de minute. E de așteptat așadar o reacție de orgoliu. Istoricul general este de partea UTA-ei, care are 3 victorii, două egaluri și două înfrângeri în fața ilfovenilor însă ambele înfrângeri au fost consemnate în deplasare, între ele intercalându-se un succes și o remiză, ambele în sezonul 2021-2022.

„Dreptatea“ vine de la Pitești

Partida va fi arbitrată de Cătălin Popa, central care vine din orașul marelui Dobrin. Ultima dată Popa a arbitrat-o pe UTA în februarie, în remiza albă de pe teren propriu cu Dinamo, meci în care a arătat două cartonașe roșii oaspeților, lucru care la acel moment pare că mai mult l-a încurcat decât l-a ajutat, pe antrenorul de atunci al Bătrânei Doamne, Ionuț Badea, argeșean la rândul său. Tot o remiză albă, în deplasare cu Chindia, a obținut și Voluntariul la ultimul meci în care l-a avut la centru pe Cătălin Popa. Acesta va fi ajutat la cele două tușe de George Neacșu (Câmpulung-Muscel) și Alexandru Vodă (Alba Iulia). Arbitru de rezervă va fi Andrei Antonie (București) iar în camera VAR se vor afla Iulian Dima (București) și Romică Bîrdeș (Pitești). Observator FRF pentru arbitri este Teodora Albon (Cluj), iar observator de joc, din partea LPF, a fost delegat Iuliuss Nemțeanu (Ghermănești – Ilfov).

Partida începe la ora 18.30 și va fi televizată, ca de obicei, de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției