Fermierii arădeni pot primi sprijin financiar cu garanţii de la APIA

0
115

fermieriFermierii arădeni pot beneficia de sprijin financiar, cu ajutorul garanţiilor date de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Cresăcătorii de bovine care au depus cerere la APIA pentru a solicita ajutoare naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul 2014, pentru specia bovine, pot beneficia de credite pentru finan­țarea activităților curente.
„Valoarea acestor credite este de maxim 300 lei pe cap de animal eligibil și se poate accesa în bază unei adeverințe eliberate de Centrul Județean APIA Arad care constituie ga­ranție pentru acordarea unui credit de lucru de către una dintre băncile  care a încheiat convenție  cu APIA. Adeverințele se eliberează numai titularului din cererea de plată/împuternicitului legal, după caz, în bază de act de identitate în original“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.
Pentru a intra în posesia sumei acordate sub formă de credit, crescătorii de animale din specia bovine trebuie să parcugă mai multe etape :
Trebuie să se prezinte la una dintre băncile cu care APIA are încheiată convenție de unde soli­cită eliberarea unei adeverințe în care se menționează contul prin care se va derula această operațiune bancară.
Cu această adeverință, fermierul trebuie se prezintă la Centrul județean APIA Arad, strada Frații Neumann, 10, etajul 3. Mai apoi, cu adeverinţa eliberată se va prezenta la banca unde are deschis contul pentru finalizarea procedurilor în vederea obținerii sumei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.