Fostul primar al Nădlacului, cetățean de onoare al orașului slovac Brezno

0
137

Consilierul județean PNL Vasile Ciceac a fost distins, în Slovacia, săptămâna trecută, cu titlul de cetățean de onoare al orașului Brezno.
S-a bucurat de această distinție și secretarul orașului Nădlac, Alexandru Gros. Brezno este localitatea, actual slovacă, în care au avut loc cele mai sângeroase bătălii în cel De-al Doilea Război Mondial. Atunci au murit 52 de soldați ruși, 23 de germani, 72 de localnici și aproximativ 3.000 de români. Printre victime se număra și maramureșeanul Ion Soreanu, cu pseudonimul de poet Ion Șiugariu.
În cadrul evenimentului, delegația din Nădlac a depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Români. „Am fost onorat și emoționat de acordarea acestui titlu de cetățean de onoare al orașului Brezno. Și în calitate de primar, și în calitate de consilier județean, am muncit permanent pentru o relație bună între români și slovaci, având în vedere și comunitatea mare de slovaci din Nădlac, oameni pe care îi respect și cărora le sunt recunoscător pentru felul în care au știut gospodări comunitatea noastră”, a declarat Vasile Ciceac.

Felicia-Livia Pădureț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.