Funcţionarii din administraţie ameninţă cu declanşarea grevei generale

0
63

Funcţionarii din administraţie nu au stabilit nici acum data grevei generale, dar ameninţă cu declanşarea protestului. Semnăturile pentru protest se strâng de săptămâni bune, dar deocamdată sindicaliştii continuă încă negocierile. În jur de 300 de funcţionari arădeni din primării au semnat pentru grevă generală. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, din care fac parte şi funcţionarii din primăriile arădene a transmis o adresă către primul ministrul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis. Adresa se vrea a fi un ultimatum, sindicaliştii ameninţând cu declanşarea grevei generale în cazul nesoluţionării revendicărilor lor.

„(…)După acţiuni de protest, toate categoriile de personal care îşi desfăşoară activitatea în sectorul bugetar au beneficiat de majorări salariale semnificative, în unele cazuri de până la 70 la sută, cu excepţia salariaţilor din administraţia publică locală! În aceste condiţii, FNSA a demarat acţiunea pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală, ca urmare a faptului că salariaţii din primării, consilii judeţene şi instituţiile subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării sunt cei mai slab plătiţi salariaţi din sectorul bugetar, peste 50 la sută dintre aceştia având salariul sub 1200 lei/lună“, transmit sindicaliştii din administraţie. Aceştia nu sunt mulţumiţi de creşterile salariale de 12 la sută aplicate anul acesta. „Această majorare este însă semnificativ inferioară celei acordate altor categorii de bugetari, cu atât mai mult cu cât, aşa cum menţionam, angajaţii din administraţia publică locală sunt cei mai slab plătiţi dintre bugetari, ca să nu mai vorbim despre discriminările şi diferenţele salariale dintre administraţia centrală şi cea locală. Ȋn consecinţă, creşterea de 10 la sută, prevăzută de O.U.G. 35/2015 –  pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, ar fi dovada că Statul Român tratează în mod responsabil salariaţii din sectorul bugetar“, mai transmit funcţionarii din administraţie.

Sindicaliştii cer promulgarea Legii OUG nr. 35/2015, pentru o creştere de 10 la sută. „În caz contrar FNSA, va trece la organizarea următoarei forme de protest, şi anume încetarea programul de lucru, în fiecare zi, timp de două ore, pe termen nelimitat, începând din momentul nepromulgării actului normativ“.

Funcţionarii arădeni care vor să intre în grevă sunt din primăriile:  Sântana, Vinga, Păuliş, Şepreuş, Fântânele, Secusigiu, Şicula, Tauţ, Săvârşin, Seleuş, Archiş, Conop, Şeitin, Covăsânţ, Criva, Chisindia, Semlac, Zerind şi Almaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.