Zborul Tarom în care se găsea Mircea Geoană, însoțit de mai mulți europarlamentari, nu a reușit să decoleze din Bruxelles. Momentan, motivele sunt încă necunoscute.

Zborul Tarom către București a fost întârziat după ce aeronava s-a oprit înainte de decolare și pasagerii au fost debarcați. Conform informațiilor inițiale, printre pasageri se afla Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, dar și Gheorghe Falcă, europarlamentar arădean și fost primar al Aradului.

Pe lângă Mircea Geoană și mai mulți europarlamentari, printre care se pare că erau Gheorghe Falcă, Daniel Buda și Mircea Hava, la bord se afla și ministrul de externe Luminița Odobescu. Aeronava cu probleme era un Boeing 737-800 NG numit „Alexandru Ioan Cuza”.

Avionul a intrat în flota Tarom în 2018. Compania Tarom a anunțat că zborul a fost amânat din cauza unor probleme tehnice, pentru siguranța pasagerilor.

”Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranţă tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri.

Echipajul aeronavei a decis să intervină şi să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă.

Asigurăm publicul că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi în condiţii sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistenţă pentru a-i ajuta să îşi continue călătoria”, au transmis reprezentanții Tarom.

Similar cu situația de acum, piloții au identificat o problemă tehnică, o defecțiune la două dintre anvelopele trenului de aterizare.

”Piloții au realizat, după ce aeronava a aterizat pe aeroportul din Budapesta că există o defecțiune la două dintre anvelopele trenului de aterizare.

Aeronava a aterizat în capitala Ungariei cu o întârziere de 30 de minute, întârziere care ar putea avea legătură cu defecțiunea. La bord se aflau 71 de pasageri și 4 membri ai echipajului. Cu toții au fost transportați cu autobuzele în incinta aeroportului din Budapesta.

Reprezentanții TAROM au precizat că au trimis un alt avion către Budapesta pentru a opera zborul de întoarcere spre București. În incident a fost implicată o aeronavă ATR a companiei naționale de transport aerian”, au povestit la acea vreme martorii la incident.

 

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției