Se împlinește un an de când arădenii au pus ștampila pe unul dintre candidații din circumscrip­ția lor electorală care să-i repre­zinte în Parlamentul României. Printre cei aflați pe lista Parti­dului Național Liberal a fost și tânărul Glad Varga, trimis în Ca­mera Deputaților. Atunci când arădenii au pus ștampila în dreptul lui, se presupune că au validat niște propuneri pe care le-a făcut în schimbul votului lor. Iar după un an de mandat, cetățenii care  l-au votat au dreptul și posibilitatea concretă să vadă ce a făcut el, într-un an de zile, în Parlament, pentru alegătorii săi.
„Iată că a trecut un an de când arădenii au ales să-mi încredințeze votul lor, prin care să-i reprezint în Parlamentul României. Sunt de părere că legătura dintre mine și cei care m-au votat trebuie să fie una permanentă și cred că nu doar după patru ani de mandat, aceștia trebuie să cunoască activitatea mea, să știe ce am făcut pentru ei, ca o răsplată pentru că m-au trimis să-i re­prezint. Pentru că se împlineș­te un an de la alegeri, am deja un an de mandat, aș vrea să le relatez pe scurt activitatea mea; luari de cuvânt:  23 (în 22 sedinte), declarații politice: 16 (din care 11 consemnate conform materialului depus la secretariatul de ședință), propu­- neri legislative inițiate: 26, întrebări și interpelări: 87 și cinci moţiuni.
De asemenea, am avut o serie de proiecte și propuneri legislative privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naţionale, asi­gurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, modificarea Legii nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, modificarea alin.(1) al art.32 din Legea nr.273/ 2006 privind finanţele publice locale sau completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor“, spune deputatul Glad Varga.
Acesta mai aminteşte că în săptămâna aceasta încep în Parlament dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2018. «Sunt bani» a fost mesajul Guvernului PSD-ALDE, însă situaţia pe hârtie este departe de a fi încurajatoare pentru  o dezvoltare economică reală şi consolidată. „Din dorinţa de a deţine supremaţia în ceea ce priveşte controlul asupra banilor publici, transpusă prin aşa-numita «revoluţie fiscală», şi prin alocările prevăzute în proiectul de buget pe anul 2018, PSD-ALDE privează de sume importante administraţiile locale din întreaga ţară, iar Aradul nu face excepţie.
Considerând cele de mai sus, am depus o serie de amendamente la proiectul de buget de anul viitor, pentru care am propus şi surse de finanţare. Printre acestea se numără alo­- ca­rea de fonduri suplimentare, în valoare totală de aproximativ 46,6 milioane lei, pentru investiţii de amenajare a legăturii dintre strada Cometei şi Centura Arad, finalizarea construcţiei stadionului UTA Arad, modernizarea reţelei de termoficare a CET, reabilitarea străzilor din Municipiul Arad.
De asemenea, am solicitat suplimentarea cu 27,8 milioa­ne lei a sumelor prevăzute pentru restaurarea Cetăţii Şiria şi Cetăţii Şoimoş, monumente istorice de valoare na­ţională, a căror reabilitare va contribui la dezvoltarea turismului şi, implicit, creşterea standardului de viaţă a comuni­tăţilor locale din judeţul Arad.
Am considerat importantă necesitatea ca Ministerul Tu­rismului să dispună de un fond pentru despăgubirea turiş­tilor afectaţi de cazul Omnia Turism şi, în acest sens, am depus un amendament de suplimentare a bugetului acestui minister cu 1 milion de lei, care să fie utilizaţi în acest scop. După dezbaterile în co­misiile parlamentare, Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 este prevăzut a intra pentru dezbatere în şe­dinţa comună a Camerei De­putaţilor şi Senatului, cu vot final pe 21 decembrie 2017.
Aceasta este pe scurt activitatea mea în Parlamentul României și cred din tot sufletul dragi arădeni că nu v-am dezamăgit, în acest an, care a trecut de când voi m-ați trimis acolo.  Vreau ca și pe viitor să lupt pentru cetățeni, pentru Arad și îmi doresc ca banii noștri să se întoarcă la bu­getul local.  Îmi doresc ca investițiile municipiului și ale județului să continue, iar arădenii să se poată bucura de un trai mai bun”, conchide Glad Varga.
(G.C.)

Recomandările redacției