Glasul arădenilor – Arădenii își petrec tot mai mult timpul liber în Timișoara, Oradea sau Ungaria. Motivul?

0
88

Odată cu vremea caldă se poate observa și mai bine că locuitorii din Arad preferă să își petreacă timpul liber în orașele învecinate. Am fost curioși să aflăm de ce aleg alte orașe în defavoarea Aradului.
„În Arad deja e ca o rutină, aceleași locuri, aceeași oameni. E un singur club în care să zic că mai poți merge, dar în rest, oriunde alegi să te duci găsești doar copii. Nu spun că eu sunt mai mare, dar la 14 ani nu eram în club și pe terase cum se întâmplă acum. Motivul principal pentru care eu aleg să merg în Timișoara este pentru că acolo pleacă foarte mulți de vârsta mea la facultate și a devenit cumva un oraș al studenților unde ne întâlnim și ne distrăm împreună. Acolo mergi într-o seară și te întorci acasă cu prieteni noi, îți faci amintiri și, pe lângă cluburi, mall-ul este și el un loc pe care îl vizitez cel puțin o dată pe săptămână”, povestește David, 20 ani.
„În ultimii ani s-au schimbat multe. Eu petreceam în adolescență mult timp prin oraș, mai mergeam prin club, ștrandul era altfel de cum este acum, dar mi-am schimbat locațiile după ce am văzut cât de lăudate sunt Timișoara și Oradea. Am început cu mall-ul care m-a cucerit, apoi am ajuns prin cluburile din Timișoara. Cu Oradea e altfel, acolo îmi place foarte mult peisajul, ora­șul în general, ajung mai rar, dar și când merg sigur îmi fac multe poze. Nu cred că e un singur motiv, dar cumva a devenit un oraș plictisitor în comparație cu Timișoara sau Oradea”, ne spunea Anca, 27 ani.
„Eu prin Oradea nu ajung prea des, în Timișoara îmi place să merg doar în mall și poate în plimbare puțin, în schimb, eu prefer să merg în Ungaria la ștrand. Sunt vreo 50 km până acolo și prețul este unul chiar bun pentru că ai toate condi­țiile. De obicei mergem în familie, iau copiii și ne petrecem un weekend sau două pe lună la ștrand. În Arad nu găsești așa ceva, cel puțin încă nu s-a ridicat nici un loc la nivelul așteptărilor mele. Nu zic că Aradul nu are locuri frumoase în care să te poți relaxa, dar ca să rămână lumea aici trebuie să se mai investească puțin”, zice Marcel, 42 ani.
„La început nu mergeam în Timișoara, dar în ultimii doi ani am fost de zeci de ori. Am ajuns acolo cu niște prieteni, am zis să schimbăm puțin peisajul, acum nu mai stăm prin Arad. Oradea îmi place, am fost într-un weekend, dar e departe și nu poți merge săptămânal. În Ungaria merg pe timp de iarnă pentru că e apă termală și orarul de la ștrand îmi permite să merg și să mă întorc la aproape orice oră. Motivele pentru care aleg alte orașe sunt pentru că aici nu se mai face nici o schimbare și este parcă un oraș adormit”, ne-a spus Alex, 23 ani.
Andreea Daniela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.