Glasul arădenilor – Care a fost ultima carte pe care ați citit-o?

0
107

Chiar dacă moda este în continuă schimbare, cititul nu s-a demodat niciodată și de aceea am vrut să știm dacă acesta încă mai este o activitate pe care arădenii o fac cu regularitate sau nu.

 

Citesc destul de rar, aproape deloc. Dacă este vorba strict de cărți și nu includem revistele, păi pot spune că, spre rușinea mea, nu citesc. Am avut o perioadă de vreo doi ani în care am citit mai multe cărți, asta era prin liceu. Citeam, dar nu ce aveam de citit pentru examene și chiar mi-a plăcut, dar apoi m-am angajat și încet încet am ajuns să nu mai citesc deloc cărți. Uneori mai citesc online, dar nu cred că se pune pentru că sunt cărți scrise de amatori acolo sau doar oameni pasionați, nimeni cunoscut care a scos vreodată o carte. Nu mai știu care a fost ultima, a trecut cam mult de atunci” spune Laura, 21 ani.

Eu am citit toată viața  și citesc cu regularitate. Încerc   măcar o carte pe săptămâna pentru că am timp doar seară înainte de culcare sau în weekend-uri. Aș vrea să citesc chiar mai multe, uneori reușesc dacă sunt cărți scurte. Ultima pe care am citit-o și am terminat-o chiar ieri seară a fost “Față  din tren” pe care am citit-o pentru că am văzut filmul cu ceva timp în urmă și am fost curioasă să văd diferențele. Cred că toți ar trebui să considere cititul o activitate recreativa și să facă asta cât de des, păcât că nu toți îl văd că pe un lucru folositor sau măcar relaxant”, povestește Gabriela, 43 ani.

Eu nu citesc des, dar o fac când am mai mult timp liber. Cel mai mult  îmi place să citesc vara, atunci, dacă plec undeva în concediu sigur pun și două-trei cărți cu mine. Văd cititul că pe o relaxare, te rupi puțin de realitate, ești tu cu tine în povestea din carte, îți mai limpezești gândurile. Recunosc că nu mai știu care a fost ultima carte citită, dar cred că era vorba despre “Fluturi”, este o poveste de dragoste în trei volume. De obicei citesc cărți de dragoste, am încercat și alte genuri și nu am reușit să mă țin de ele până la capăt” zice Alexandra, 25 ani. 

Nu citesc. Când eram mai mică mă obligau ai mei să citesc, bine, trebuia oricum să o fac pentru că existau lecturile suplimentare până prin clasa a cincea. Știu că nu e ceva de lăudat, dar cred că nu am mai citit de când s-au scos lecturile suplimentare. Nu mi-a plăcut niciodată să citesc cărți, citesc pe internet, citesc diferite blog-uri, dar cărțile le-am abandonat de mult. Nu am reușit să fac o pasiune pentru ele, pe mine mă obosesc și nu pot să rămân niciodată concentrată până la capăt. Am mai avut poate o tentativă într-o vara să mă apuc de citit pentru că mă plictiseam, dar nu am reușit și am găsit repede altceva de făcut. Bravo lor, celor care citesc și le place, dar eu nu am o ultima carte citită și deocamdată nu mi-e în plan să mă apuc de citit”, ne spunea Carla, 19 ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.