De multe ori apar nemulțumiri când vine vorba de modul în care anumite țări, județe sau chiar orașe sunt conduse. În cele mai multe cazuri aceste nemulțumiri sunt sesizate, iar aceste cazuri fie sunt rezolvate după o anumită perioadă, fie le este promis cetățenilor că vor fi rezolvate. Când aceste promisiuni se adună una peste alta, cetățenii încearcă prin orice mijloc să își facă auzit glasul. Mulți arădeni ne spun că protestul este o formă prin care poporul își poate exprima nemulțumirea.

Este normal ca protestele să schimbe ceva. Oamenii ies în stradă numai când sunt la limita răbdării. Este ceva normal, în toate țările se întâmplă acest fenomen. Oamenii ies în stradă pentru a arăta conducătorilor că dacă poporul nu îi susține, nu au putere. Pentru ca un protest să schimbe ceva, oamenii trebuie să iasă din case și să se facă remarcați. Dacă la revoluție stăteau oamenii în casă, probabil azi nu aveam aceleași drepturi“, a declarat Petronela în vârstă de 55 ani.

Protestele sunt luate în seamă de către cei care conduc, numai atunci când oamenii se mobilizează și ies în stradă cât mai mulți. Trăim în democrație, puterea este a poporului, însă dacă poporul nu este unit acesta nu are putere. În țările mai dezvoltate precum Franța, oamenii ies foarte des la protest și arată unde se află puterea. La noi din păcate am văzut multe cazuri cu protestatari care au fost agresați în moduri foarte barbare. Trist este că au fost agresați de cei care trebuiau să îi apere“, a povestit Eusebiu, în vârstă de 29 ani.

Din experiența mea, în România protestele nu schimbă mare lucru. Poate nici noi nu știm să protestăm pașnic și de aceea au fost agresați așa mulți protestatari cu luni în urmă. Cred că dacă noi ne-am schimba, și țara noastră s-ar schimba. Schimbarea trebuie să înceapă mereu de la individ și abia apoi să se răspândească la grupuri“, a relatat Bogdan, în vârstă de 37 ani.

Recomandările redacției