Glasul arădenilor – De unde îți iei energia dimineața?

0
166

Întrucât după duminică urmează mereu ziua de luni, toți știm cât de grea poate fi ea. În fiecare dimineață îți trebuie o sursă de unde îți iei energia care să te motiveze să te ridici din pat. După un weekend de sărbătoare vrem să știm secretele arădenilor și cum reu­șesc să înceapă o săptămână nouă plină de activități.
„Eu nu sunt tocmai tipul de om matinal. Îmi pun alarma să sune de minim două ori la câteva minute distanță și de cele mai multe ori rămân în pat până în ultima clipă. Cafeaua nu își face efectul niciodată, mă chinui în fiecare dimi­neață să mă trezesc. Cred că pe mine, ce mă trezește de fapt, este toată alergătura prin casă înainte să plec la muncă sau la facultate. Uit că mi-e somn după ce mă văd desculț și în întârziere”, zice amuzat Cătălin, 23 ani.
„Eu mă încarc cu energie treptat. Mă trezesc mereu cu o oră și jumătate mai repede ca ora plecării de acasă, uneori chiar și cu două ore înainte. Am timp să îmi beau cafeaua, ceaiul, depinde de ce am poftă și să mănânc neapărat. Îmi fac siesta de dimineață, îmi alcătuiesc ținuta pentru ziua respectivă și stau și puțin pe internet să văd dacă a mai apărut câte ceva nou. Cred că așa mă încarc eu, treptat, am mult timp la dispoziție să mă pregătesc și timp să îmi revin după atâtea ore de somn”, spune Oana, 25 ani.
„Eu dimineața îmi iau energia din muzică. Oricât de puțin am dormit cu o noapte în urmă și oricât de supărată aș fi că trebuie să mă ridic din pat, mereu mă ambiționez să dau drumul tare la muzică. De obicei sunt singură în toată casa când mă trezesc, aprind televizorul pe radio sau uneori pun muzică de pe telefon. După cel mult jumătate de melodie sunt în picioare și încep să mă pregătesc”, zicea Miruna, 19 ani.
„Încerc să nu trag de timp și să nu mă gândesc la cât de tare aș mai vrea să stau în pat. Sună alarma, mă ridic direct că altfel știu sigur că adorm la loc și nu pot risca. Fac repede lumină în cameră, patul, apoi mă duc să mănânc. Cât mănânc mă uit la videoclipuri pe internet, dacă am cu cine, stau puțin la povești, îmi sun o prietenă cu care mă întâlnesc în fiecare dimineață și cumva ne pregătim împreună, râdem puțin și uităm de somn până la urmă”, spunea Denisa, 20 ani.
„Dimineața nu am nici cea mai mică motivație. Nu contează că e luni sau sâmbătă, nu se poate sta de vorbă cu mine după ce mă tre­zesc. Sunt irascibilă și urăsc toate dimi­nețile indiferent de zi, chiar și dacă sunt în vacanță. Pentru mine este foarte greu dimineața și cred că o să fie așa toată viața mea”, spune Claudia, 28 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.