Acest articol devine ușor un paradox, prin faptul că prezentăm printr-un text de presă problematica mediatizării excesive a unui subiect. Săptămâna aceasta urmează ca elevii înscriși la Bacalaureat să susțină probele. E imposibil să nu fi deschis orice rețea de social media și să nu fi văzut măcar ceva ce să conțină cuvântul „Bac”, sau să nu fi auzit pe cineva vorbind despre asta în această perioadă.
„Sunt de acord cu faptul că e destul de mediatizat, poate chiar peste măsură, având în vedere faptul că nu e nici primul, nici ultimul examen pe care îl avem. Nu știu, însă dacă e bine sau nu că ce se întâmplă această promovare peste măsură. Pe mine cumva m-a ajutat, îmi mai aminteam că anul acesta urmează să am Bac-ul, de fiecare dată când cineva făcea o glumă pe acest subiect. E cumva amuzant cât de departe s-a ajuns cu glumele, cumva îi mai detensionează pe cei prea stresați. Cred că pe an ce trece se va vorbi și se va scrie tot mai mult despre acest subiect” zice Carina, 19 ani.
„Pe mine, unul, mai mult mă stresează toată vâlva care se face în jurul acestui examen. Toată lumea vorbește despre asta parcă cine știe ce ar fi. În loc să învăț relaxat materia pe care trebuie să o studiez, nu pot să o fac prea degajat, pentru că se pune mult prea multă presiune exterioară, fie din partea părinților, fie din partea profesorilor. Am profesori care din clasa a IX-a ne vorbeau de Bacalaureat, deși mai aveam 4 ani până în acest moment. La fel și internetul, mai ales în perioada aceasta, este plin cu articole sau tot felul de postări legate de Bacalaureat. Eu sunt sigur că ar ajuta mult mai mulți elevii dacă oamenii nu ar mai pune atât de mult preț pe examen”, ne-a spus Rareș, 18 ani.
„Eu am susţinut Bacalaureatul, și l-am luat, anul trecut pe vremea asta. Și eu, pe vremea mea am simțit exagerat de multă presiune exterioară, și observ că pe an ce trece se creează tot mai multă presiune. Presiunea e din exterior, dar fiind atât de multă ajunge să afecteze și interiorul elevilor. Nu contează că sunt postări cu poze sau fraze amuzante, articole care critică rata de promovabilitate, noi metode inovatoare care te ajută să iei examenul, toate astea te fac să crezi că e un lucru aproape irealizabil. Cumva cred că te descurajează toată această mediatizare și te face să crezi că e capătul lumii dacă nu-l iei. Nu se întâmplă nimic dacă nu îl iei și nici dacă îl iei”, ne zice Vlad, 21 ani.
Sorina Dragomir

  • Carina spune:

    Constat, cu regret, că din ce în ce mai multă lume nu deține cele mai elementare noțiuni de gramatică. Cu atât mai grav, cu cât persoana în cauză este jurnalist.
    Sorina Dragomir, încearcă să te documentezi înainte să scrii un articol, mai ales dacă se referă la școală. De data asta, ai comis-o scriind “prin-tr-un” în loc de “printr-un”. Păcat!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției