Gligor pune accent pe unitatea grupului la Crișul și e adeptul politicii: „Pași mărunți, viață lungă”

0
199

Cu excepția aventurii la FC Olt, Alin Gligor a evoluat în întreaga sa carieră doar pentru formații arădene. Telecom, Gloria, Sebiș, ACU, UTA și Cermei sunt echipele la care fundașul ajuns la aproape 35 de ani și-a făcut cu brio treaba. Acum a ales Crișul Chișineu Criș, unde s-a reîntâlnit cu o parte dintre fotba­liștii cu care a împărțit vestiarul la mai multe echipe și cu care a legat trainice relații de prietenie, precum Alin Pavel, Alin Mihai, Florin Gâlcă, Adi Piț sau Gabi Siminic. Ca să nu mai vorbim despre Ovidiu Pașcalău sau Remus Lung, ambii cu atribuții în stafful tehnic.
Practic, sunt fotbaliștii în jurul căruia s-a format grupul puternic din vestiarul lui Adrian Abrudean, iar rezultatele bune din startul stagiunii de Liga 2-a stau mărturie. „Într-adevăr, avem un grup unit, format în jurul băieților cu care mă cunosc de ani de zile și pentru caracterul cărora bag mâna în foc. Experiența acumulată în toți acești ani, muncind zilnic și tratând fotbalul cu seriozitate maximă, ne ajută acum și sper ca oamenii din Chișineu Criș care au avut încredere în noi să trăiască satisfacții frumoase în acest sezon. Unitatea grupului contează cel mai mult în cadrul unui club, iar echipa de la care am venit și același lucru l-am avut și la Cermei, unde, de asemenea, m-am reîntâlnit cu mulți fotbaliști cu care am evoluat la UTA”, susține Gligor.
Experimentatul fundaș și-a făcut excelent treaba în derby-ul cu Sebișul, echipa sa bifând prima partidă din actuala stagiune fără gol încasat. „Scorul arată bine, dar eram bucuros și dacă am fi câștigat la un gol diferență. Cele mai important sunt cele trei puncte care ne țin în plutonul fruntaș. După alte câteva etape se va rupe clasamentul și noi vrem să rămânem în primele 6 echipe până la finalul turului de campionat. Într-adevăr, e bine că nu am luat gol, dar și mai bine este că înscriem meci de meci, de la două-trei goluri în sus. În ultimele etape chiar am depășit această medie, cu 5-2 la Ghiroda și acum 4-0 la Sebiș, dar, repet, atâta timp cât dăm mereu un gol mai mult decât adversarul e perfect”, mai spune Alin Gligor
Cel puțin pe hârtie, Crișul are parte de un meci facil în weekend. „Alb-albaștrii” joacă pe terenul „lanternei roșii” și dacă înving, partida de peste două săptămâni, cu Șoimii Lipova, ia și mai mult foc. „Am trecut de primul derby arădean, acum mergem la Ocna Mureș ce a cedat greu la Cermei. Așadar, vom avea meci greu, trebuie să ne motivăm suplimentar. Dacă tratăm ușor meciul, putem cădea în cap și nu vrem lucrul acesta. Le spun mereu băieților că în caz de victorii sau rezultate bune stăm o săptămână relaxați și ne putem aduna gândurile și concentra pe meciul următor. E mult mai ușor să pregătești viitorul meci după o victorie, decât după un eșec și asta ne dorim să evităm cât mai mult timp posibil. Altfel, nu ne gândim la promovare. Suntem adepții politicii «pași mărunți, viață lungă», așa că ne gândim doar cum să venim cu cele trei puncte de la Ocna Mureș”, e concluzia lui „Tsunami”.
După 5 runde, cu 11 puncte strânse, Crișul Chișineu-Criș ocupă locul 2 în seria a IV-a a Ligii a III-a, la patru lungimi de undă în spatele conjudețenei Șoimii Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.