OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn încercarea de a afla cauzele care au dus la revocarea ordinului prin care comisarul şef Ioan Tamaş a fost numit la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, am adresat câteva întrebări reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Ministerului Afacerilor Interne. Asta, în condiţiile în care IPJ Arad a rămas, marţi, fără şef, la câteva ore după ce Tamaş a fost împuternicit să preia frâiele instituţiei, prin ordin al inspectorului general al Poliţiei Române.
Iniţial informaţia a fost postată, marţi, pe site-ul IGPR, pentru ca apoi să fie retrasă, iar ieri, a fost emis un alt ordin, de data aceasta de către ministrul Afacerilor Interne, prin care comisarul-şef Romulus Opriţa, a primit o nouă împuternicire de şase luni, după ce prima împuternicire i-a expirat sâmbătă.
Nu contestăm probitatea morală sau calităţile profesionale ale comisarului-şef Romulus Opriţa sau ale altor ofiţeri cu funcţii de conducere din Poliţia arădeană, dar nu putem să nu remarcăm situaţia penibilă în care au fost pusă instituţia, drept pentru care am cerut pe cale oficială să ni se prezinte motivele care au dus la revocarea ordinului, să ni se spună dacă au fost făcute presiuni politice, cine se face vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat şi ce măsuri se vor lua împotriva acestuia.
Dacă de la Biroul de Presă al Ministerului Afacerilor Interne nu am primit niciun răspuns, Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al IGPR, susţine că totul s-a petrecut dintr-o eroare de comunicare şi că nu ştie să se fi emis un ordin de numire pentru Ioan Tamaş. „Nu a fost vorba despre o împuternicire, a fost o eroare de comunicare din partea IGPR, la care s-a dat o erată, care a fost transmisă jurnaliştilor acreditaţi. Nu pot să vă confirm că a fost emis ordinul de numire, însă astăzi (n.r. – ieri) prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost dată o nouă împuternicire domnului comisar-şef Romulus Opriţa”, a declarat Hulea.

Recomandările redacției