In memoriam Gheorghe Ban la DSVSA

0
189

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a organizat azi, la sediul său, o ceremonie restrânsă în memoria lui Gheorghe Ban, fost director al instituţiei în perioada 2010-2012, dispărut tragic şi absurd pe 30 iunie 2014, pe strada Ştefan Augustin Doinaş, în timpul unei furtuni care a rupt un arbore şi la prăbuşit pe carosabil, peste maşina în care se afla la volan Gheorghe Ban. Cei prezenţi au ascultat cuvinte frumoase, de apreciere a omului şi profesionistului care a fost Gheorghe Ban, rostite de preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiș Cheţan, sosit la Arad special pentru această ceremonie, de Viorel Agud, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare arădene, de primarul Aradului şi de fiul celui dispărut.

În memoria lui Gheorghe Ban, în prezenţa soţiei acestuia şi a fiului, a fost dezvelită o placă omagială fixată pe peretele exterior al instituţiei, promisiunea fiind că aceasta va fi înlocuită în viitorul apropiat cu o placă de bronz.

Dintre cele rostite la ceremonie merită notate cuvintele simple spuse cu noduri în gât şi cu lacrimi în ochi de fiul lui Gheorghe Ban: „Nu ştiu ce să spun. E greu să vorbesc. Privesc doar spre ce a făcut tatăl meu aici si sunt mândru”.

În momentul dispariţiei sale tragice, Gheorghe Ban era director adjunct al DSVSA Arad, însă în perioada 2010-2012, ca „director plin” al instituţiei, a avut o contribuţie decisivă în mutarea sediului de pe strada Bodrogului, dintr-o clădire improprie, în actualul edificiu de pe strada Liviu Rebreanu, într-un spaţiu renovat şi reamenajat în totalitate.

Cu ocazia acestei ceremonii, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiș Cheţan a anunţat decizia autorităţii de a înfiinţa de Ziua medicului veterinar medalia omagială „Meritul Veterinar”, cu diferite grade, cea în Mare Grad urmând a fi acordată chiar în acest an Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, „… laboratorului care va purta veşnic numele doctorului Gheorghe Ban” (Radu Roatiş Cheţan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.