Un bărbat de 65 de ani și-a pierdut viața în cursul zilei de astăzi, după ce locuința în care se afla a luat foc. Victima a fost prinsă înăuntru, iar flăcările i-au curmat viața.

La fața locului, au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gurahonț cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, la nivelul unei camere, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

În apelul pe 112 a fost semnalată posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă în locuința, iar în urma recunoașterii efectuate de către pompieri, în interiorul camerei a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul.

Victima locuia singură și era mobilizată la pat de mai mulți ani. Cineva venea din când în când să îl viziteze, însă din ce spun localnicii, o făcea destul de rar.

Bărbatul a murit în chinuri groaznice, pompierii găsindu-l lângă ușă. Cel mai probabil, când a conștientizat ce se petrece, victima s-a târât spre ieșire, în disperare să își salveze viața, însă a fost înghițită de flăcări.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii arădeni vă reamintesc măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

Recomandările redacției