ajutoareBeneficiarii ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţelor, în sezonul rece 2014-2015, pot să îşi depună cererile începând de miercuri, la centrele special amenajate de Primăria Arad în cartiere.

Cererile tip pot fi ridicate de beneficiarii pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi energie termică de la casieriile CET Arad din cartiere, respectiv de la E-ON Gaz, iar beneficiarii a căror încălzire a locuinţei se face cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri de la centrele de preluare a cererilor.

Şi în acest an,  se vor acorda ajutoare pentru cei care se încălzesc cu energie electrică. În acest caz, cererile vor fi ridicate de la centrele din cartiere şi vor fi predate, de toţi beneficiarii, doar la Centrul nr. 2, de pe Calea Radnei, nr. 250.

Activitatea de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi energie electrică se va face de luni până joi, între orele 8.30 – 16.00, vineri, între orele 8.30 – 15.00, şi sâmbătă între orele 8.30 – 12.00.

Centrele unde se depun cererile

Centrul nr. 1 – Arad, str. P-ţa Plevnei nr. 1. Telefon: 0257/282777.

Cartiere arondate: Centru (B-dul Revoluţiei, de la P-ţa Romană până la Gară şi străzile adiacente), Aradul Nou, Sânicolaul Mic, Subcetate, Mureşel, Grădişte, Cartierul Funcţionarilor.

Centrul nr. 2  – Calea Radnei nr. 250. Telefon: 0257/285150.

Cartiere arondate:  Micălaca (inclusiv zona III).

Centrul nr. 3 –  Calea Aurel Vlaicu nr. 227. Telefon: 0257/348084.

Cartiere arondate:

Pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică şi gaze naturale: Şega, Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

Pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri: Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

Centrul nr. 4  Str. Baladei bl. 5 (zona Confecţii). Telefon: 0257/252282.

Cartiere arondate:

Pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică şi gaze naturale: Pârneava, zona Confecţii, Faleza Sud, Drăgăşani, Cadaş.

Pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri: Pârneava, zona Confecţii, Faleza Sud, Drăgăşani, Cadaş, Şega.

Acte necesare

  1. Acte de identitate: pentru toţi membrii familiei  – B.I./C.I./C.P.sau  după caz certificat naştere (minori)
  2. Acte de venit:

–  adeverinţă salar net (orice fel de salar)

–  cupon pensie (orice fel de pensie)

–  cupon idemnizaţie şomaj sau venit lunar de completare

–  adeverinţă bursă elevi şi studenţi (se specifică felul bursei  şi  cuantumul

–  adeverinţă indemnizaţii şi stimulente pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani

– talon de plată indemnizaţii cu caracter permanent

– adeverinţă indemnizaţie pentru persoana cu handicap

– cupon alocaţii de stat pentru copii, de întreţinere pentru minorii daţi în plasament familial sau încredinţaţi

– orice alt document care să dovedească veniturile lunare menţionate în declaraţia de venituri cod 01-81

III. Alte acte:

–  Act legal de încredinţare a minorilor (când aceştia nu locuiesc împreună cu părinţii, sau aceştia sunt despărţiţi legal)

– copie după factura lunii anterioare, pentru beneficiarii care utilizează gaze naturale sau energie termică (abonaţii individuali)

– împuternicirea legală a proprietarului sau a titularului contractului de închiriere pentru orice membru de familie major care locuieşte şi are domiciliul stabil în  locuinţa respectivă sau, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani.

– în cazul asociaţilor de proprietari/chiriaşi, cererea va avea pe pagina 9, în colţul stânga jos, textul „certific că numărul de persoane înscris în cerere este identic cu cel din lista de cheltuieli şi cartea de imobil” precum şi semnătura administratorului şi ştampila asociaţiei.

Actele referitoare la venit vor fi prezentate pentru luna anterioară celei în care se depune cererea. Pentru evitarea aglomeraţiei cu ocazia depunerii cererilor, cetăţenii sunt rugaţi să respecte programul conceput pe străzi şi pe zile pe perioada unei luni.

Nu beneficiază de ajutoare persoanele care deţin:

– clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.

– terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală

–  autoturism/autoturisme şi/ sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile

– mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani

– autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze

–  şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”

–  utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată

– utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale

–  utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric

– depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei

– suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie

 

Recomandările redacției