Centrul comunei Cărand a fost neîncăpător duminică, cu ocazia celei de-a VI-a ediții a spectacolului eveniment Întâlnirea cu fiii satului. Zeci de artiști de muzică populară, membri ai ansamblurilor din mai multe părți ale județului nostru au umplut de culoare centrul comunei, iar sutele de persoane care au participat la spectacol au savurat din plin prestația artiștilor, voia bună, zâmbetul și dragostea pentru frumos fiind pe chipul fiecăruia prezent.

Programul a început cu un Te Deum, slujbă care a avut o dublă semnificație: „Slujba de Te Deum a fost săvârșită astăzi în toate bisericile din România. Ne aflăm la 1 septembrie, care marchează începutul anului bisericesc. Orice început trebuie să îl facem cu Dumnezeu, iar slujba aceasta este o rugăciune de binecuvântare. La invitația primarului Gligor Costuț am vrut și noi să marcăm acest lucru aici. Să ne binecuvânteze Dumnezeu pe noi pe toți și să ne ajute să pășim într-un an nou bisericesc aproape de El“, a declarat părintele paroh din Cărand.

Invitație la înțelegere și bună comuniune

Mai departe, primarul Gligor Costuț a declarat: „Am auzit de la preoții noștri cum trebuie să ne comportăm în viață. Cu ajutorul lui Dumnezeu, a trecut atâta timp și iată că suntem din nou împreună. Astăzi prezența dumneavoastră aici mă onorează și vă mulțumesc foarte mult în același timp. Cu Dumnezeu trebuie să mergem înainte și cu El trebuie să începem orice lucru. Așa am făcut și astăzi.

Le mulțumesc tuturor celor care astăzi sunt lângă mine. Îi mulțumesc deputatului Sergiu Bâlcea, lui Gheorghe Feieș, fostul primar al orașului Sebiș și prietenul meu de o viață, directorului adjunct al Muzeului din Arad, Bogdan Blaga și celui mai bun primar prieten al meu, Emanuel Horhat Coraș, de la Beliu. Nu am uitat nici de prietenul meu, domnul viceprimar. Îți mulțumesc pentru prezența ta alături de mine.

Noi, cei care suntem astăzi aici, trebuie să ne distrăm împreună. Astăzi trebuie să dispară dintre noi ura și invidia.

Vă invit la o petrecere frumoasă și vă urez tuturor la mulți ani!“.

Deputatul Sergiu Bâlcea a declarat: „Este o reală plăcere să fiu alături de dumneavoastră și vă mulțumesc pentru această invitație. Cred că votul din 9 iunie ne-a arătat pentru întreg județul Arad că linia pe care mergem este una europeană. Dar ne-a arătat că trebuie să avem unitate, să știm să iertăm, să știm să fim împreună indiferent de părerile noastre, să avem o identitate a județului pentru că astăzi generațiile care vin mult mai tinere au altă dorință, altă percepție a realității. Ei vor mai mult și asta e bine. Pe de altă parte, trebuie să avem dezvoltare. Județul nostru este unul dintre cele mai dezvoltate județe din România.

Eu cred că acesta este mesajul: să fim un județ european, o comunitate unită și care respectă valorile, credința, dar mai ales ca prin copii să ne păstrăm tradițiile.

Astăzi sărbătorim aici promovarea tradiției, a tinerilor interpreți de muzică populară, a artei noastre strămoșești“.

Gheorghe Feieș a vorbit despre relația de prietenie pe care o are cu primarul Cărandului, despre care a spus că a „încununat tot ceea ce s-a realizat în timp și a ținut steagul sus. A ținut comuna sus în ceea ce privește realizările“.

După discursurile politice, oprite chiar de primarul Gligor Costuț, care a spus că nu vrea să transforme evenimentul în unul politic, a urmat invitația la petrecere și voie bună. Moderatoarea spectacolului a fost frumoasa Claudia Deac.

Evenimentul a adus pe scenă o serie de artiști îndrăgiți, printre care Bombonel Cotoc, Roberta Tomșa, Sorina Lupșa, Lorena Tamaș, Alina Bora, Adi Ardelean și Surorile Moisă. Aceștia au încântat publicul cu momente artistice deosebite, păstrând vie tradiția și cultura locală.

LIVE1: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/410099065020365

LIVE2: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1910388259422449

Programul muzical a fost completat de Formația Frații Țica, care a colaborat cu Rapsozii Ardealului, oferind un spectacol de neuitat. De asemenea, Grupul Sânzâienele și Feciorii Zărandului au adus un plus de autenticitate și energie prin dansurile și cântecele lor tradiționale.

Au participat și ansamblurile folclorice:

Țara Zărandului din Sebiș,

Druscelele din Bârsa,

Codrenii din Groșeni,

Spicul Grâului din Beliu,

Călușarii din Aldești,

Păstrătorii Tradiției din Covăsânț,

Edera din Macea.

După cum am mai spus, evenimentul a fost prezentat de Claudia Deac, care a ghidat participanții printr-o zi plină de tradiție, cultură și voie bună, care au avut șansa de a redescoperi frumusețea tradițiilor și a folclorului autentic.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției